Taha Akgül Güreş Federasyonu Başkanı adaylığını kamuoyu ile paylaştı

Türk güreş tarihine adını adını altın harflerle yazdıran Taha Akgül Paris Olimpiyatları ile beraber emekliye ayrılmıştı. Ünlü sporcu güreşten kopmadı ve yeni kararını ilan etti.

Taha Akgül Güreş Federasyonu Başkanı adayı oldu

Ülkemizin güreşte Dünya ve Avrupa'da ettiği sayısız başarıda izi olan Taha Akgül, Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında oynadığı bronz madalya maçı ile spor kariyerini sonlandırmıştı.

33 yaşında emekliye ayrıldığını ilan eden Taha Akgül ardında 3 Dünya ve 11 Avrupa Şampiyonluğu gibi kıskanılacak bir kariyer bıraktı. Bundan sonra ne yapacağı merak edilen Taha Akgül hayatında önemli bir karar aldı ve güreşten kopmadı.

Taha Akgül Güreş Federasyonu Başkanı adaylığını kamuoyu ile paylaştı

"GELENEKTEN GELECEĞE"

Güreşi saha dışında destekleme kararı alan Akgül bugün bir basın toplantı düzenledi. ABB Aski Spor oyuncusu olarak kariyerini sürdüren Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı bir toplantıda aldığı kararı duyuran Akgül slogan olarak "Gelenekten Geleceğe" sözlerini seçti. Yeni bir vizyonla Türk güreşi için çalışacağını söyleyen Taha Akgül seçilmesi halinde ne gibi projeler hayata geçireceğinden bahsetti.

Ben değil biz anlayışını oturmak istediğini ifade eden Taha Akgül kurumsallaşma ve sponsor gelirlerinin artırılması konularında da çalışacağını ifade etti. Gözler Taha Akgül'ün başkan olup olamayacağına çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER