Süper lig takımlarını sevindiren haber: TFF Yabancı kuralının değiştiğini açıkladı

Geçtiğimiz günlerde yeni başkanını seçen Türkiye Futbol Federasyonu çalışmaya hızlı bir şekilde başladı. Yeni yönetimin el attığı ilk konu takımların kadrosunda bulundurabileceği yabancı futbolcu sayısı oldu.

Süper lig takımlarını sevindiren haber: TFF Yabancı kuralının değiştiğini açıkladı

Bir çok defa eleştirilere maruz kalan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yeni dönemde başkan olmak için seçim yarışına girmişti. İki isimden kazanan ise 5 oy farkla İbrahim Hacıosmanoğlu olmuştu.

YABANCI SAYISI DAHA FAZLA OLABİLECEK

Başkanın değişmesinin ardından benimsenen politikalarda da hızlı bir şekilde değişim süreci yaşanmaya başladı. Bu konuda yeni yönetim şu anda ligde uygulanan yabancı futbolcu sayısını değiştirdiğini duyurdu.

Alınan karara göre Süper Lig'de takımlar kadrolarında 12 yerine 14 yabancı bulundurabilecek. Öte yandan takımlar ligde ilk 11'in tamamında yabancı oyuncu oynatabilme hakkına sahip olacak.

Bu kararın özellikle transfer dönemi içerisinde bulunan takımlara büyük bir avantaj sağlaması bekleniyor. Takımlar kadrolarındaki yabancı sayısını azaltma politikasına giderken yeni sayıyı göz önünde bulunduracak.

A TAKIM KADROSU GENİŞLETİLEBİLECEK

Kadronun tamamının yabancı oyuncu olmasına izin verilmesi ile beraber Teknik Direktörlerin daha rahat kadro belirlemesi tahmin ediliyor. Bu gelişmenin ardından takımların transfer politikasında ne gibi adımlar atacakları merak konusu oldu.

Yapılan değişikliklerden birisi de A takım futbolcu sayısının artırılması olarak ifade edildi. Takımlar yeni sezonda A takımda 26 yerine 28 futbolcu barındırabilecek.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldikten sonrasında daha ılıman açıklamalar yapmıştı. Bu kararın ardından yönetimin başka ne kararlar alacağı merakla beklenmeye başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER