Sokakta keşfedilen genç yetenekler Gençlerbirliği'ne imza attı!

Altındağ Gençlik Merkezi'nin Sokaktan Spora Projesi, Gençlerbirliği'yle işbirliği yaparak yetenekli futbolcuları keşfetti ve sözleşme imzalattı.

Sokakta keşfedilen genç yetenekler Gençlerbirliği'ne imza attı!

Altındağ Gençlik Merkezi tarafından yürütülen Sokaktan Spora Projesi, üç yetenekli genç futbolcuyu keşfetti ve onları Trendyol 1. Lig takımlarından Gençlerbirliği'ne kazandırdı. Bu anlamlı anlaşmanın törenine Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam,Gençlerbirliği Kulübü Gençlik Geliştirme Direktörü Seçkin Topçu, futbolcularİbrahim Karataş,Furkan Uçarcı,Yasin Doğanyiğit ve futbolcuların aileleri katıldı.

aa-20230904-32071767-32071765-sokakta-kesfedilen-futbolcular-genclerbirligiyle-sozlesme-imzaladi.jpg

Gençlere Katkı

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam, projenin Altındağ bölgesinde onlarca farklı branşta yaklaşık 3 bin çocuğa ulaştığını ve bu gençlerin spor yoluyla hayatlarına katkı sağladıklarını belirtti. Karkınçam, projenin başarısını hazırlayan ekibe teşekkür etti:

"Sokaktan Spora Projesi" kapsamında Altındağ bölgesinde 10 farklı branşta yaklaşık 3 bine yakın çocuğa eriştiklerini belirterek, "Bu gençlerin spor yoluyla hayatlarına katkı sağlamalarına vesile oluyoruz. Gençlerin spor yapmalarına katkı sağlıyoruz. Projeye hayat veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

"Bu çalışma bize çok heyecan verdi"

Gençlerbirliği Kulübü Gençlik Geliştirme Direktörü Seçkin Topçu da kendi gençlik döneminde spor yaparak hayatını şekillendirdiğini ve şimdi aynı heyecanı genç yeteneklerde gördüğünü ifade etti. Bu işbirliği ile sokaktan spora yetenekli gençlerin keşfedilmesinin çok önemli olduğunu söyledi:

"Futbol oynayarak istediğim hayatı yaşama şansı buldum. Ben sporu seçerek çok doğru bir karar verdiğimi gördüm. Pırıl pırıl gençleri görünce aynı heyecanı yaşıyorum. Yetkilileri ve antrenör arkadaşları tebrik ediyorum. Bu çalışma bize çok heyecan verdi. Kısa bir süre önce başlamasına rağmen başarılı oldular. İlerleyen yıllarda bu başarının çok daha artacağını biliyorum."

Sokaktan Spora Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Altındağ Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirildi. Bu proje sayesinde, risk altındaki gençlere ulaşılarak onlara spor fırsatları sunuluyor. Her geçen gün artan katılımcı sayısıyla gençler, uzman antrenörler ve eğitmenler eşliğinde spor yapma şansı buluyorlar. Proje kapsamında bu yıl birçok başarılı genç yetenek keşfedildi ve futbol konusundaki yetenekler Gençlerbirliği'nde değerlendirildi.

aa-20230904-32071767-32071766-sokakta-kesfedilen-futbolcular-genclerbirligiyle-sozlesme-imzaladi.jpg

Sokaktan Spora Projesi Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Altındağ Gençlik Merkezi'nin başlattığı "Sokaktan Spora Projesi" kapsamında, bağımlılıkla mücadelede ilçede bulunan risk altındaki gençlere ulaşıldı. Proje, sosyoekonomik zorluklar nedeniyle spor fırsatlarına erişemeyen gençleri tespit ediyor ve spor yapabilecekleri alanlara yönlendiriyor. Uzman antrenörler ve eğitmenler eşliğinde eğitim alan gençler, başarılar elde ediyor ve yetenekleri keşfediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Altındağ Gençlik Merkezi'nin başlattığı bu proje, gençlerin spor yoluyla olumlu bir şekilde yönlendirilmesine katkıda bulunuyor ve onları olası risklerden uzaklaştırıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER