Sivasspor ve Başakşehir'de forma giyen Robinho'ya 9 yıl hapis cezası

Türkiye'de Sivasspor ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün formalarını giyen Brezilyalı oyuncu Robinho, cinsel taciz suçlamasıyla 9 yıl hapis cezası aldı.

Sivasspor ve Başakşehir'de forma giyen Robinho'ya 9 yıl hapis cezası

Türkiye'de bir dönem Süper Lig kulüplerinden Sivasspor ve İstanbul Başakşehir FK formaları giyen eski Brezilyalı oyuncu Robinho, cinsel taciz suçlamasıyla ülkesinde 9 yıl hapis cezası aldı.

Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesi'nde yargıç, Robinho'nun 2013 yılında İtalya'da işlediği cinsel saldırı suçunun cezasını kendi ülkesi olan Brezilya'da çekmesi gerektiğine karar verdi.

2022'DE TECAVÜZ SUÇUNDAN DOLAYI BREZİLYA'YA DÖNDÜ

Brezilyalı forvet oyuncusu Robinho, Ocak 2022'de bir gece kulübünde toplu tecavüzden suçlu bulunmuştu. Yasaların göz önüne aldığında ve iki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığı gerekçesi ile sığınmak üzere Brezilya'ya dönmeye karar vermişti.

Kariyerinde birçok Avrupa kulübü bulunan ve Brezilya Milli Takımı'nın da formasını giyen Robinho, o dönemde İtalyan ekibi AC Milan'da oynuyordu.

Cezası İtalya Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmasının sonra İtalyan savcılar Robinho hakkında uluslararası tutuklama emri çıkardı. Çıkacak kararın aleyhine sonuçlanması durumunda 40 yaşındaki eski futbolcu, Brezilya Yüksek Mahkemesi'ne yapılacak itirazı beklerken verilecek karara göre serbest kalabilecek.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Robinho'nun aldığı cezayı ve giydiği hükmü Brezilya sınırları içerisinde çekmesi gerektiğini ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER