Şampiyonlar Ligi yeni formatı nasıl olacak, lig sistemi ne oluyor?

Geçtiğimiz yıllarda UEFA radikal bir karar alarak Avrupa Kupalarında grup maçları formatının artık kullanılmayacağını duyurmuştu. Bunun yerine takımların lig usulü mücadelelere çıkacağı ilan edilmişti.

Şampiyonlar Ligi yeni formatı nasıl olacak, lig sistemi ne oluyor?

Dünyanın ve Avrupa'nın en önemli uluslararası kulüp turnuvası olan Şampiyonlar Liginde bu sezon itibariyle büyük bir dönüm noktası yaşanacak. Geçen sezon itibariyle son kez 4 takımlı grup aşamasına katılan futbol kulüpleri bu sezon artık yeni sisteme geçecek.

İŞTE LİG SİSTEMİ

Artık Şampiyonlar Liginde grup formatı yerine lig formatı olacak. Takım sayısı ise 32'den 36'ya yükseltilecek. Eski sistemde gruplarda 3 takımla rövanşlı olarak toplam 6 maç oynayan takımlar bu formatta rövanş olmadan 8 farklı takımla birer maç yapacak.

Katsayılarına göre 4 torbaya ayrılan takımlar her torbadan 2 takımla eşleşecek ve kimlerle maç yapacağını öğrenmiş olacak. Ardından takımların yaptığı maç sonucunda ligde sıralama belirlenecek. İlk 8 takım direk olarak son 16 turuna yükselecek. Kalan sıralamadan 9-16 ve 17-24 arasındaki takımlar arasında bir Play-off turu oynanacak ve buradan gelecek 8 takımla son 16 turuna geçilecek.

KUPALAR ARASI GEÇİŞ YOK

Turnuvanın bundan sonrası eski sistemle aynı olarak ilerleyecek. 25-36 arasındaki takımlar ise Şampiyonlar liginden elenecek. Bu sezonla birlikte turnuvalar arası geçiş ortadan kalkacak.

Daha çok maç ve format değişikliğinin Şampiyonlar Ligine nasıl bir etkisi olacağı merak konusu oldu. Fazla maç takviminden şikayet oyuncuların bu duruma nasıl yaklaşacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER