RTÜK'ten spor programlarına yönelik kritik karar!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından spor programları içi kritik ilke kararı alındı. Buna göre belirtilen ilkelerin dışına çıkan programlar için idari işlemlerin başlatılacağı bilgisi verildi.

RTÜK'ten spor programlarına yönelik kritik karar!

Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçında yaşanan gerginliğin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından kritik bir karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen başvuru sonucunda spor programlarında taraftarları kışkırtıcı, sağduyudan uzak, fanatizm içeren, eleştiri sınırlarını aşan, argo ve kaba ifadelere yer verilmesi halinde idari işlemlerin başlatılacağı açıklandı.

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından bazı spor programlarının yayın ilkelerini ihlal ettiği yönünde tespitlerin yapıldığından bahsedildi. Bu nedenle de getirilen yeni yayın kuralına göre bazı kışkırtıcı açıklamaların ardından programlar hakkında işlemlerin yapılacağı, lisansların alınabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA GELDİ!

Yayın ilkelerine uyulması gerektiği hakkında açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin "Haddini aşan yayınlar en fazla güzide spor camiasına zarar vermektedir. Futbol izleyicisi bu tarz programları hak etmemektedir. Sezon başından itibaren gerek TFF tarafından gerekse Üst Kurulumuz tarafından, spor yayınları konusunda samimi ve yapıcı uyarılarda bulunulmuştur. Bu ikazların dikkate alınmadığının görülmesi üzerine 6112 sayılı Kanun'da yer alan lisans iptali dahil her türlü müeyyidenin uygulanabileceği spor yayınlarına yönelik bağlayıcı nitelikte ilke kararı alınması gerekliliği zorunlu olmuştur"şeklinde açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde yayın ilkelerini ihlal edenlerin lisanslarının alınmasına kadar idari işlemlerin uygulanabileceğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER