Roma'da Jose Mourinho dönemi sona erdi!

İtalyan futbolunun dev takımlarından Roma teknik direktör Jose Morunhio ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Roma'da Jose Mourinho dönemi sona erdi!

İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da teknik direktör Jose Mourinho dönemi son buldu. Mayıs 2021'de Roma'nın teknik direktörl koltuğuna oturan 60 yaşındaki Portekizli teknik direktör Roma'nın başında kaldığı sürede 2022 yılında Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğu kazanmış ve 2023 yılında Avrupa Ligi'nde final oynayarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

ROMA KULÜP BAŞKANI VE BAŞKANVEKİLİ KULÜBÜN ÇIKARLARI İÇİN DEĞİŞİM GEREKLİ OLDUĞU GÖRÜŞÜNDE

Roma'nın Başkanı Dan Friedkin ve Başkan Yardımcısı Ryan Friedkin, Mourinho'nun ayrılışı ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Jose Mourinho'ya, Giallorossi'ye gelişinden bu yana gösterdiği tutku ve bağlılık için AS Roma olarak kendileri adına teşekkür etti. Mourinho yönetimiyle ilgili her zaman harika anıları olacağını ancak kulübün çıkarları açısından acil değişimin gerekli olduğuna inandıklarını ifade ettiler.

Roma, bu sezon İtalya Serie A'da 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 29 puan toplayarak kendisine 9'uncu sırada yer buldu. Başkent ekibi, UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nu ise 2'nci sırada tamamlayarak play-off turunda Feyenoord ile eşleşmişti.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR İÇİN EN BÜYÜK ADAY DE ROSSİ

Roma yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörün kısa süre içerisinde duyurulacağını belirtti. İtalyan ekibinin başına eski oyuncusu Daniele de Rossi'nin getirilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER