Plaj voleybolu nasıl oynanır, kuralları nelerdir?

Yaz aylarında en sevilen aktivitelerin başında plaj voleybolu yer alır. Plaj voleybolunun nasıl oynandığı ve kurallarının neler olduğu ise merak ediliyor.

Plaj voleybolu nasıl oynanır, kuralları nelerdir?

Plaj voleybolu, son yıllarda büyük ilgi çeken ve popüler olan sporlardan birisi oldu. Tatil bölgelerinin vazgeçilmez sporlarından olan plaj voleybolu, salon voleyboluna benzese de bazı farklılıklar bulunur.

Voleybol, sevilen sporlar arasında başta geliyor. Plaj voleybolu ise son yıllarda dikkat çeken sporlardan biri oldu. Plaj voleybolunu merak edenler, ayrıntılı araştırma yapıyor.

Plaj voleybolu nasıl oynanır, kuralları nelerdir?

PLAJ VOLEYBOLU NASIL OYNANIR?

Plaj voleybolu, genellikle iki kişiden oluşan iki takım arasında oynanır. Oyuncular ayakkabı giymez ve zemin kumdan oluşur. Aynı salon voleybolundaki gibi rakip takım hata yaptığında ve top rakip takımın oyun alanında düştüğünde puan alırsınız. İki set halinde oynanan oyunda bir sette 21 sayıya ulaşan takım, rakibine en az iki sayılık fark attıysa seti kazanır. İki set bittiğinde durum berabere ise üçüncü set 15 sayı olacak şekilde oynanır. Plaj voleybolunda saha ölçüleri 16x8 metre boyutundadır. Top, salon voleybolunda kullanılan topa göre daha büyük ve yumuşaktır.

Plaj voleybolunda güneş altında olacağınız için rahatsızlanmamak adına önlem almanız gerekir. Voleybol oynamadan önce güneş kremi sürmek ve şapka kullanmak iyi bir tercih olacaktır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER