PFDK, MKE Ankaragücü ve eski Başkanı Faruk Koca'ya verilen cezaları açıkladı!

Birkaç gün önce MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca ile Halil Umut Meler arasında yaşanan olayların ardından PFDK tarafından Koca'ya uygulanan ceza belli oldu.

PFDK, MKE Ankaragücü ve eski Başkanı Faruk Koca'ya verilen cezaları açıkladı!

Geçtiğimiz Pazar günü MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaşması 1-1 sona ermişti. Maçın bitimi ile birlikte sahaya atlayan MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Olayın ardından Halil Umut Meler'in hastanede tedavisi tamamlanırken, Koca hakkında da adli işlem başlatıldı. Ardından Koca'nın tutuklanarak cezaevine götürüldüğü açıklandı.

Yaşanan bu adli süreçte Koca, kulüp başkanlığından istifa etti. Bununla birlikte bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda da Koca ve sahada Meler'e tekme atan kişiler hakkında işlemlerin başlatıldığı konusunda bilgi geldi. Mahkeme tarafından tutukluluk kararının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

PFDK TARAFINDAN KOCA'NIN ALDIĞI CEZA BELLİ OLDU!

Tüm bunların yanı sıra PFDK tarafından Halil Umut Meler'e yumruk atan eski Başkan Faruk Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti verildiği ifade edildi. Koca'nın aldığı bu cezanın 3 yılı geçtiği için (sürekli) ömür boyu mene döndüğü öğrenildi.

Bununla birlikte Ankaragücü için de verilen ceza belli oldu. MKE Ankaragücü 5 maç seyircisiz oynama cezası ve 2 milyon lira para cezası aldı.

SONRAKİ HABER