PFDK kararları açıklandı! Ankaragücü'ne para ve misafir tribünü cezası

Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda oynadığı Pendikspor maçında misafir tribününde bulunan taraftarların neden olduğu çirkin kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. PFDK, sarı - lacivertli kulübe para ve misafir tribününde bulunan taraftarların bir bölümüne bir sonraki deplasman maçına girememe cezası verdi.

PFDK kararları açıklandı! Ankaragücü'ne para ve misafir tribünü cezası

Trendyol Süper Lig'de ilk yarı 18. hafta oynanan maçlar ile tamamlandı. Başkent ekibi MKE Ankaragücü deplasmanda Siltaş Yapı Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşması 18. dakikada MKE Ankaragücü'nde 18. dakikada Efkan Bekiroğlu ve Pendikspor'da 78. dakikada Alpaslan Öztürk'ün attığı karşılıklı golle 1-1 berabere tamamlandı.

Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, MKE Ankaragücü'nün çirkin ve kötü tezahürattan Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini açıklamıştı.

SARI LACİVERTLİLER PARA VE DEPLASMAN TRİBÜNÜ CEZASI ALDI

TFF, PFDK kararlarını açıkladı. MKE Ankaragücü'ne para ve misafir tribünü A blokta yer alan taraftarların bir sonraki maçta elektronik biletlerinin bloke edilmesine ve maça girememesine karar verildi.

TFF tarafından PFDK'nın verdiği ceza ile ilgili yapılan açıklamada, "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 25.12.2023 tarihinde oynanan SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 140.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarına 2 gün sonra başlayacak. Başkent ekibi ikinci yarının ilk maçında ise evinde Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER