Passolig uygulaması kalktı mı, bilet satışı nasıl yapılacak?

Passolig ile ilgili gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Passolig'in kalktığına ilişkin haberlerin ardından bilet satışının nasıl yapılacağı ve iddiaların doğruluğu merak edildi.

Passolig uygulaması kalktı mı, bilet satışı nasıl yapılacak?

Ülkemizde futbol maçlarına ilişkin gelişmeler taraftarların gündeminde yer alıyor. Taraftarlar passolig uygulamasına ilişkin açıklamaları yakından takip eden taraftarlar son olarak ‘’Passolig kalktı mı, maçlara girişler nasıl olacak, bilet satışları nasıl yapılacak?'' sorularına yanıt arıyor. Passolig uygulamasına ilişkin ayrıntılar gündemde yer alırken detaylar da Haberankara.com adresinde yer aldı.

Futbolda Passolig dönemine ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından Kulüpler Birliği açıklama yaptı. Kulüpler Birliği tarafından yapılan açıklamanın ardından araştırma konusu olmaya başlayan passolig konusu merak konusu olurken ‘’Passolig uygulaması kaldırıldı mı, Stadyumlara nasıl girilecek, biletler nasıl satın alınacak?'' sorularına yanıt aranıyor.

PASSOLİG KALKTI MI, NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kulüpler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklama sonrasında Passolig konusu yeniden gündeme gelirken Kulüpler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada önümüzdeki dönemde elektronik bilet satışı için farklı organizasyonlar ile görüşülebileceği vurgulanırken uygulamanın 2024 - 2025 sezonunda itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor.

Passolig uygulaması kalktı mı, bilet satışı nasıl yapılacak?

Kulüpler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘’Kulüplerin 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 5.11 Maddesinin (b) bendi uyarınca elektronik kart ile elektronik kart kapsamında satışı gerçekleştirilecek biletlerin basım, satış ve dağıtımına ilişkin yerel uygulamalar kulüpler tarafından gerçekleştirilecektir.

Passolig uygulaması kalktı mı, bilet satışı nasıl yapılacak? - Resim : 2

Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır.'' denildi. Açıklamanın devamında ise ‘’Kulüplerimizin bilet satış ve organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfı'na başvurularını [email protected] iletmeleri rica olunur açıklamasında bulunuldu.

Passolig uygulaması kalktı mı, bilet satışı nasıl yapılacak? - Resim : 3

Passolig uygulaması 2023-2024 sezonunda uygulanmaya devam edecek olup, 2024-2025 sezonunda kulüpler elektronik bilet satışı konusunda anlaşacağı firmalar aracılığı ile bilet satışını gerçekleştirecek.'' ifadeleri yer aldı. Konuyla ilgili gelişmelerin yakın zamanda güncellenerek futbolseverlerle paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER