Paralimpik sporcular ay yıldızlı forma için yüzüyor

Ankara'da 12-14 Aralık’ta tarihleri arasında düzenlenen Para Yüzme Bireysel Milli Takım Seçmeleri'nde barajı aşan Muhammet Enes Sarı ve Süleyman Enes Mete Arslan kampta milli takım forması için hazırlıklarını sürdürüyor.

Paralimpik sporcular ay yıldızlı forma için yüzüyor

Doktor tavsiyesi üzerine hobi amacıyla başladıkları yüzme sporunda kendilerini geliştirdiler ve birçok yarışta elde ettiği başarılar ile madalyalar kazandılar. Yozgat'ta yaşayan 16 yaşındaki Muhammet Enes Sarı'nın doğuştan elleri ve bir bacağı yokken15 yaşındaki Süleyman Enes Mete'nin ise doğuştan nöropati hastalığı bulunuyor. Bu iki paralimpik yüzücü şimdi yönünü ay yıldızlı forma çevirdi.

Ankara’da 12-14 Aralık tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen Para Yüzme Bireysel Milli Takım Seçmeleri'ne katılan A Barajını aştı ve milli takım kampına davet edildiler. Paralimpik yüzücüler burada yüzme antrenörleri Fatih Özdemir gözetiminde kendilerine tahsis edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yarı olimpik yüzme havuzunda A Milli Takım'a seçilebilmek için çalışmalarına son gaz devam ediyor.

Paralimpik sporcular ay yıldızlı forma için yüzüyor

MUHAMMET AY YILDIZLI FORMAYI GİYİP TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Paralimpik yüzme sporunda elde ettiği başarıların yanına yeni başarılar eklemek istediğini belirten Muhammet Enes Sarı, Sarı, "Yüzmeye 7 yaşında başladım, şeker hastalığım nedeniyle doktorum bana yüzmeyi tavsiye etti o nedenle bu spora başladım. Tavsiye üzerine bu yüzme havuzuna geldim ve hocalarım benim başarılı olacağımı gördü ve bu sporculuğa kadar gitti. Birçok kez Türkiye şampiyonlarına katıldım ve birincilikler elde ettim. Benim önceden beri hayalim dünya ve Avrupa şampiyonu olmaktı. Ben geçen hafta Ankara’da düzenlenen alternatif milli takım kampına dahil olarak bu hedefimin ilk aşamasını gerçekleştirdim ve bunun için çok mutluyum. Şimdiki hedefim ise Avrupa’da ay-yıldızlı bayrağımızın altında şampiyon olmak ve ay yıldızlı formayı giyip ülkemi temsil etmek istiyorum" diye konuştu.

Paralimpik sporcular ay yıldızlı forma için yüzüyor - Resim : 2

SÜLEYMAN AVRUPA'DA MİLLİ FORMA ALTINDA YARIŞMAK İSTİYOR

Süleyman Enes Mete Arslan, hedefinin Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek ve başarılar kazandırmak olduğunu ifade ederek, Ankara’da yapılan bireysel milli takım seçmelerine katıldığını, iki Avrupa barajını da geçtiğini daha sonra ise kampa dahil olma hakkı kazandığını söyledi. Hedefinin milli takım forması ile Avrupa’da Türkiye'yi temsil etmek ve Yozgatı en güzel şekilde Türkiye’ye tanıtmak olduğu aktardı. Yüzmeye 7 yaşında başladığını belirten Süleyman Enes Mete, ara dönemler olduğunu fakat 2 yıldır kesintisiz olarak yüzmeye devam ettiğini söyledi. İlk yarışımda katıldığım branşlarda Bolu’da 12 altın madalya aldığını ve hepsinde bölge birincisi olduğunu ifaden eden Mete, Ankara’da da 2 tane Avrupa derecesi olduğunu dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER