Paralimpik Oyunları'ndan dönen sporculara Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılama töreni!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda tarih yazan sporcular için Esenboğa Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Ankara'ya gelen sporcularımız için görkemli bir karşılama töreni düzenlenirken altın madalya kazanan judocu İbrahim Bölükbaşı'dan açıklama geldi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan judocu ve masa tenisçiler Başkent Ankara'ya geldi.
Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçirdiği Paris 2024'te 6'sı altın, 10'u gümüş, 12'si bronz olmak üzere 28 madalya kazanırken organizasyonda ter döken sporcularımız Ankara'da karşılandı.

Organizasyonda 10 farklı branşta madalya alan ay-yıldızlılar, altın ve toplam madalya rekoru kırdı. Paralimpik oyunlar şampiyonu judocu İbrahim Bölükbaşı'nın da aralarında yer aldığı bazı milli sporcular, İstanbul'dan Ankara'ya gelirken Esenboğa Havalimanı'nda karşılandılar.

“MADALYAMI ZOR DURUMLAR ATLATAN TÜRKİYE'YE ARMAĞAN EDİYORUM"

ABB ASKİ Spor Kulübü ve milli takım sporcusu İbrahim Bölükbaşı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda şampiyon oldu. Erkekler 90 kilogram J2 kategorisinde altın madalya kazanan Bölükbaşı, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Kübra Korkut ve bronz madalya kazanan Nazan Akın Güneş ile Ankara'ya geldi. Bölükbaşı ve diğer sporcular Esenboğa Havalimanı'nda ailesi, yakınları, sporcu arkadaşları ve mehter takımı tarafından karşılandı.

Paralimpik Oyunları'ndan dönen sporculara Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılama töreni!

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan judocu İbrahim Bölükbaşı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, “Madalyamı zor durumlar atlatan Türkiye'ye armağan ediyorum" ifadelerine yer verdi. Paralimpik Oyunları'nda 28 tane madalya kazandıklarını ve bunun tarihi bir başarı olduğunu söyleyen Bölükbaşı, “Türkiye'nin judo tarihinde ilk defa altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu oldum. Bizde emeği olan Mansur Yavaş'a ve Yüksel Arslan'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Önceden güreş yapıyordum. İki kere olimpiyatlarda başarısız oldum. Abdullah Başkan da güreş takımımızın hocasıydı, bana judoya gitmemi söyledi ve bizim için kulüpte branş açarak bizi judoya geçirdi.'' dedi. Sporcular kendilerini karşılamaya gelen vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirdi.