Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'ten açıklama: Ülkem adına çok mutluyum

Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, başarısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'ten açıklama: Ülkem adına çok mutluyum

2024 Paris Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, gümüş madalya kazandı. Dünya basınında rahatlığı ile yer alan milli atıcı Yusuf Dikeç, kendisinin yalnızca bir simge olduğunu, bir Türk sporcunun dünya gündeminde yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandıran Dikeç, yurda dönüşü sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

"İNSANLAR BAZEN 'ÇOK RAHAT, ELİ CEBİNDE MADALYA ALDIN' DİYOR. O DIŞA YANSIYANI. MADALYADA 24 YILLIK ÇALIŞMA VE EMEK VAR"

Milli atıcı Dikeç, çoğu atıcının aksine yardımcı ekipman kullanmadan gerçekleştirdiği atışlarıyla sosyal medyada gündem olması hakkında, "Bu kadar ses getireceğini hiç tahmin etmiyordum. Her zamanki gibi atış pozisyonumuza geçtik ve atışımızı yaptık.

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'ten açıklama: Ülkem adına çok mutluyum

Bu, sadece benim başarım değil Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısı. Bu yarışmaya çok iyi hazırlandık. Gönül isterdi ki altın madalya alalım ancak son anda gitti. Olimpiyat rekorunu atarak finale çıktık. Bu, bizim için hem rahatlık hem de biraz baskı oldu. İlayda ile son anımıza kadar iyi mücadele ettik, iyi savaştık." dedi.

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'ten açıklama: Ülkem adına çok mutluyum - Resim : 2

Sosyal medyada viral olan duruşuna ilişkin bir değerlendirmede bulunan Dikeç, "Kendimi en rahat hissettiğim, vücudumun en stabil tutabildiğim pozisyon oydu. Dışarıdan sakin görünsek de içimizde fırtınalar kopuyordu. Bu hareketin bu kadar çok ses getireceğini de tahmin etmiyordum. Genç sporcu arkadaşlarıma her zaman 'Asli görevimiz tabii ki madalya kazandırmak ama ikincil görevimiz de ülke temsiliyetidir." diye konuştu.

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'ten açıklama: Ülkem adına çok mutluyum - Resim : 3

Olimpiyat madalyası kazanma hayalinin 24 yıl önce başladığını anlatan Dikeç, "İnsanlar bazen 'Çok rahat, eli cebinde madalya aldın' diyor. O dışa yansıyanı. Madalyada 24 yıllık çalışma ve emek var. Haftanın 6 günü antrenmana geliyorum, 4-5 saat antrenman yapıyorum. 24 yılın sonunda da keşke altın olsaydı ama yine de ulaştık." ifadelerini kullandı. Genç sporculardan beklentisinin de yüksek olduğuna değinen Dikeç, atıcılıkta Türkiye'nin adının daya ileri seviyelere taşınması için çalışacaklarını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER