Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman kimdir?

Paris Olimpiyat Oyunlarında heyecan devam ederken boksta bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman'ın kimliği ve sporcu kariyeri merak edildi.

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman kimdir?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda heyecan hız kesmeksizin devam ederken Türk sporcuların başarıları da göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finale adını yazdırırken bugün yeni bir karşılaşmaya çıktı.

Boksta kadınlar 57 kilogram yarı finalinde milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Lin Yu Ting'e mağlup oldu ve bronz madalya kazandı. Milli boksör Kahraman'dan bronz madalya kazanırken vatandaşlar da ''Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman kimdir, sporcu kariyeri nedir?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

ESRA YILDIZ KAHRAMAN KİMDİR?

Başarılı sporcu Kahraman, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 5. olmuştu. Altın madalya için yeniden ringe çıkan Esra Yıldız Kahraman'ın olimpiyatlardaki yarı final müsabakası 7 Ağustos saat 22.30'da başladı. Yu Tıng Lın ile mücadelende bronz madalya kazanan Kahraman'ın kimliği merak edildi.

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Esra Yıldız Kahraman kimdir?

4 Temmuz 1997 tarihinde Nevşehir'de dünyaya gelen Kahraman, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kariyerine devam ediyor. 2020 Avrupa elemelerinde elde ettiği dereceyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alma hakkı kazanan Kahraman, Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu ile birlikte Türkiye'nin Olimpiyat tarihindeki ilk kadın boksörlerden biri odu ve Tokyo'daki çeyrek finalde elenmişti. 5 Mayıs 2023 tarihinde kendisi gibi sporcu olan Harun Kahraman ile evlenen Kahraman, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize bronz madalya getirdi.

SONRAKİ HABER