Olimpiyat oyunları resmen başladı! Türkiye kafilesi göz kamaştırdı

Sporseverlerin merakla beklediği 2024 Paris Olimpiyat oyunları resmen başladı. Alışılmışın dışında bir açılışla merhaba diyen olimpiyat oyunları sporcularımız bayrağımızı sallayarak kendilerini izleyenleri selamladı.

Olimpiyat oyunları resmen başladı! Türkiye kafilesi göz kamaştırdı

Gelmiş geçmiş en büyük spor organizasyonlarından olan Yaz olimpiyat oyunları dünyanın farklı yerlerinde 4 yılda bir düzenlenmeye devam ediliyor. 2020'de Japonya'nın ardından sıra Fransa'nın Başkenti Paris'de oynanacak oyunlara çevrildi.

OLİMPİYAT TARİHİNDE BİR İLK

Geniş güvenlik önlemleri alınan olimpiyat oyunlarında bu sene bir ilk yaşandı. Olimpiyat tarihinde ilk defa bir açılış töreni stadyum dışında yapıldı. Bu sene ülkelerin sporcuları Sen Nehri üzerinden tekneler ile geçti. Her ülkenin kendi bayrakları ile donatılan teknelerde sporcular kendilerini izleyenlere el salladı.

Olimpiyat oyunları resmen başladı! Türkiye kafilesi göz kamaştırdı

Ülkemizde geçiş töreninde gözler milli kafilemiz üzerindeydi. Ellerinde Türk bayrakları ile geçen 102 sporcumuz görenleri gururlandırdı. Kafilede Türk bayrağını taşıma görevi Milli okçumuz Mete Gazoz ve Boksörümüz Busenaz Sürmeli'ye verildi. Genç sporcularımız yağmurun altında ellerinde Türk Bayramı ile Sen Nehrinden geçtiler.

GÖZLER MİLLİLERİMİZDE

102 sporcu ile Türkiye'yi temsil edecek sporcularımızın nasıl bir performansa sahip olacağı merakla bekleniyor. Son turnuvada 13 madalya alan Türkiye'nin en önemli hedefinin bu sayının üstüne çıkmak olması ön görülüyor.

11 Ağustos'a kadar sürecek olimpiyat oyunlarının nasıl bir atmosferde geçeceği merakla bekleniyor. Dünya genelinde yaşanan siyasi gelişmelerin oyunlara yansıması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER