Nuri Şahin Dortmund'un başına geçerek hayalini gerçekleştirmiş oldu

Alman ve Avrupa futbolunun önde gelen takımlarından Borussia Dortmund yeni teknik direktörünü duyurdu. Edin Terzic'in yerine geçen isim takımın efsane futbolcularından Nuri Şahin olarak ilan edildi.

Nuri Şahin Dortmund'un başına geçerek hayalini gerçekleştirmiş oldu

Türkiye'nin Almanya'da yetişmiş en önemli futbolcularından olan Nuri Şahin sarı-siyahlılar ile toplamda 274 maça çıkmış ve Real Madrid, Liverpool gibi dünya devlerinin formasını da giymişti.

Şahin Antalyaspor ile futbol hayatına nokta koymuş ve bu takımda teknik direktörlüğe başlamıştı. Antalyaspor'un başında 92 maça çıkan genç teknik adam daha sonrasında kendisine gelen davet üzere Borussia Dortmund'un teknik ekibine dahil olmuştu.

KISA SÜREN YARDIMCILIK KARİYERİ

Alman ekibinin Teknik Direktörü Edin Terzic'in 25 maç yardımcılığını yapan Nuri Şahin sezon sonu itibariyle Terzic'in yerine teknik adam koltuğuna geçti.

Bu imzanın ardından akıllara Nuri Şahin'in yıllar öncesinde söylemiş olduğu bir söz geldi. Şahin Antalyaspor'un başındayken bir maç bile olsa Borussia Dortmund'un efsane tribünü Sarı Duvar'ın önünde takıma liderlik etmek istediği söylemişti.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK GURUR

Genç yaşta Borussia Dortmund gibi bir dünya devine imza atarak Türkiye'de de büyük bir gurur yaşatan Nuri Şahin'in takımın başında nasıl bir performansa sahip olacağı merak konusu oldu.

Bu sezonu Bundesliga'da 5. sırada bitiren Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nin finalisti olmasından da dolayı gelecek sezon şampiyonlar liginde yer alacak. Alman ekibinin taraftarları ile arasında duygusal bir bağ bulunan Nuri Şahin'in maçları Türkiye'de de yakından takip edilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER