NBA finallerinde seyir bir kez daha değişti! Celtics Dallas’a göz açtırmayarak şampiyon oldu!

NBA final serisinde seyir bir kez daha değişti! Son maçlarda Dallas Mavericks’in Boston Celtics’i zorlamasıyla maçlar uzama yoluna giderken Celtics yeniden öne geçerek şampiyon oldu.

NBA finallerinde seyir bir kez daha değişti! Celtics Dallas’a göz açtırmayarak şampiyon oldu!

NBA final serisi heyecanı beşinci maçla son noktayı koydu. Dün akşam TSİ 03.30’da başlayan maçta Boston Celtics ve Dallas sezonun son karşılaşmasını oynadı ve Boston Celtics makus talihini geride bırakarak 4-1 öne geçerek sezonun şampiyonu oldu.

Final serisinin Boston'da oynanan beşinci maçında Dallas Mavericks'i 106-88 mağlup eden Celtics seriyi 4-1 kazanarak 2023-2024 sezonunun şampiyonluğuna ulaştı.

LAKERS’I GERİDE BIRAKTI

Boston Celtics 18. kez NBA şampiyonu oldu ve Los Angeles Lakers'ı geride bırakarak lig tarihinde en fazla şampiyonluğa ulaşan takım unvanını kazandı.

Celtics, NBA'de daha önce en son 2007-2008 sezonunda şampiyon olmuştu.

FİNAL SERİSİNİN EN İYİ OYUNCUSU BROWN OLDU

Celtics’e 16 yıl sonra şampiyonluğu getiren maçta Boston Celtics'in en skorer oyuncusu 31 sayıyla Jayson Tatum olarak tarihe geçti. Karşılaşmada 19 sayı, 8 ribaund ve 6 asist kaydeden Celtics'in yıldızı Jaylen Brown, 2024 Bill Russell NBA Finalleri MVP'si ödülüne erişti.

Dallas Mavericks tarafında da mağlubiyete rağmen Luka Doncic'in 28 sayı ve 12 ribauntluk performansıyla maçın öne çıkan yıldızlarından biri oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER