MKE Ankaragücü'nden Fenerbahçe maçı sonrası olaylarla ilgili açıklama!

MKE Ankaragücü Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 kaybettikleri maç sonrası yaşanan izdihamla ilgili bir açıklama yayınladı.

MKE Ankaragücü'nden Fenerbahçe maçı sonrası olaylarla ilgili açıklama!

MKE Ankaragücü'nden yapılan açıklamada, Eryaman Stadı'ndaki 1. ve 2. bariyer uygulamasının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından zorunlu kılındığı hatırlatıldı.

Uygulamaya 2022-2023 sezonu itibarıyla başlandığı belirtilen açıklamada, taraftarların geçtiğimiz sezon bu kapılarda yaşadığı sıkıntılar dikkate alınarak sezon öncesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve stadyumda güvenliği sağlayan özel güvenlik şirketi yetkilileri ile bir toplantı yapıldığı vurgulandı. Bu toplantı sonucunda, stadyum giriş ve çıkışlarında yaya geçiş ve tahliye kapılarının açık olması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

image.png

İzdihamın Nedeni

Açıklamada izdihamın nedeninin kuzey kale arkası 1. bariyerinde yer alan tahliye kapısının açık olmaması olduğu ifade edildi. Müsabaka bitiminde, 6 bariyer noktasına ait tüm kapıların açık olduğuna dair onay alındığı ancak kuzey kale arkası 1. bariyerindeki tahliye kapısının açık olmaması nedeniyle izdiham yaşandığı kaydedildi. Bu izdiham sonrasında bazı taraftarların yaralandığı ifade edildi.

Kulüp, benzer üzücü olayların yaşanmaması ve taraftarları en iyi şekilde misafir etmek için ek önlemler alacaklarını açıkladı. Yönetim kurulu üyelerinin Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'i ziyaret ettiği ve güvenlik kameralarının incelenerek, görevini suiistimal eden kişiler hakkında yaptırımların uygulanacağının camiaya bildirildiği belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER