MKE Ankaragücü'nden Cumhuriyet Bayramı'na özel Yüzüncü Yıl Balosu

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla '100. Yıl Cumhuriyet Balosu' düzenleyen MKE Ankaragücü'nün Başkanı Faruk Koca ve Teknik Direktörü Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü'nden Cumhuriyet Bayramı'na özel Yüzüncü Yıl Balosu

Ülkemizde Cumhuriyet Haftası coşkusu yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin (TC) kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla MKE Ankaragücü, tarihinde bir ilke imza attı. Başkentin Cumhuriyet’in ilanına tanıklık eden iki kulübünden biri olan MKE Ankaragücü, kapsamlı bir balo etkinliği düzenledi.

26 Ekim Perşembe günü saat 19.23'te Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, MKE Ankaragücü Spor Kulübü ve ERG Şirketler Grubu ortaklığında 500 davetlinin katılımı ile Cumhuriyet Balosu gerçekleşti. Haber Ankara olarak davetli olduğumuz baloya İmtiyaz Sahibi Serhat Karaman katılım sağladı.

ii.jpg

'Cumhuriyet Balosu'nda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Teknik Direktör Emre Belözoğlu, kulüp yöneticileri, kulüp üyeleri, futbolcular ile iş, spor ve siyaset dünyasından isimler de yer aldı.

7.jpg

ANKARAGÜCÜ’NDEN 100. YIL BALOSU

Baloda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “Ankaragücü 113 yıllık asırlık bir kulüp. Cumhuriyet’in kuruluşuna katkı sağlamış ve bedel ödemiş bir kulüp. İmalat-ı Harbiye’nin mensupları ve bu kulübün kurucuları, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etmiş, savaşmış ve onların babaları savaşta şehit olmuş.

4444.jpg

O süreç de Cumhuriyet’e kadar gelmiş. Bu gün 85 milyon Cumhuriyet mensubu olarak ülkemizde huzur ve barış içerisinde yaşıyorsak, bu o gün İmalat-ı Harbiye mensuplarının verdiği mücadelenin eseridir.” değerlendirmesinde bulundu.

2.jpg

Teknik direktör Emre Belözoğlu ise Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankaragücü gibi bir kulübün teknik direktörü olmanın çok büyük bir şeref olduğunu söyleyerek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin bütün halinde yaşamasında, fikri ve vicdanı hür nesiller olarak yaşamamızın sebebi cumhuriyettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz bize bu cumhuriyeti emanet ettiler. Her Türk vatandaşı gibi bize de onu yaşatmak, sahip çıkmak ve korumak düşer” ifadelerine yer verdi.

3.jpg

''TARİHE BAKTIĞINIZDA ÇOK GÜZEL BİR EŞLEŞME''

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını dolduracağı 29 Ekim 2023 tarihinde Eryaman Stadyumu’nda Samsunspor’u konuk edeceklerini ifade eden Teknik Direktör Belözoğlu, “Muhteşem bir karşılaşma olacak. Tarihe baktığınızda çok güzel bir eşleşme. Güzel bir maç olacak. Onların da acil puana ihtiyacı var. Son hafta beklemediğimiz bir skor aldık ama futbolda bunlar var.

4.jpg

Geldiğimiz günden beri oyuncu grubumuzla çok iyi çalışıyoruz. İyi ve karakterli bir oyuncu grubumuz var. Arkadaşlarımızla beraber geldiğimiz gün verdiğimiz sözün arkasında durarak en iyi şekilde çalışacağız. İnşallah verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz biz sezon sonunu hep beraber yaşarız. Maç maç bakacağız, zor bir maç. Geçen haftanın bir nebze dersini çıkarmış bir takım olarak sahada olmaya çalışacağız” dedi.

aaa.jpg

DAVETLİLERE HEDİYE DAĞITILDI

Baloya siyaset, iş, sanat, spor ve medya camiasının tanınmış isimlerinden oluşan 500 davetli katılım sağlarken Nükhet Duru konserine de yer verildi.

7777.jpg

Ankara'nın Çankaya ilçesi Söğütözü semtindeki JW Marriott Otel’de gerçekleşen baloya ERG Holding sponsor olurken gecenin anısına sürpriz bir hediye kutusu dağıtıldı.

adsiz-tasarim.jpg

Dağıtılan kutuda ''Cumhuriyetin 100. yılı kutlu olsun'' yazılı bir forma da yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER