MKE Ankaragücü'nden Ankara Kayaş'ta MKE fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin paylaşım!

Başkent temsilcimiz MKE Ankaragücü, Makine ve Kimya Endüstrisi’nin Kayaş'ta bulunan fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

MKE Ankaragücü'nden Ankara Kayaş'ta MKE fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin paylaşım!

Başkent temsilcimiz MKE Ankaragücü, bugün sabah saatlerinde meydana gelen Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Ankara’da bulunan kapsül fabrikasında meydana gelen korkunç patlamaya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Başkent temsilcimizin bugünlere gelmesinde büyük öncülük eden Makine ve Kimya Endüstrisi fabrikasının patlaması Türkiye gündeminde büyük ses getirirken Ankaragücü'nden de geçmiş olsun mesajı geldi.

Başkent temsilcisi kuruluşunda önemli bir pay sahibi olan armasında ve adında adını taşıdığı MKE fabrikasındaki patlamaya ilişkin "Makine ve Kimya Endüstrisi'nin Mamak Kayaş ilçesinde bulunan kapsül fabrikasında gerçekleşen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

1'İ AĞIR 4'Ü YARALI

Talihsiz patlamada ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş'ta meydana gelen patlamaya ilişkin gelişmeler de takip ediliyor.

mke-001.jpg

Patlama nedeni henüz bilinmezken geçtiğimiz ay Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda çıkan yangınla bir patlama daha meydana gelmişti.

mke-ag.jpg

MKE ANKARAGÜCÜ'NÜN ARMASINDAKİ İMALAT-I HARBİYE DETAYI

Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul çapında maçların yapıldığı İstanbul Ligi sürmekteyken savunma sanayisinde çalışan işçi futbolcular ile buralara işçi yetiştiren meslek okullarında okuyan gençlerin girişimiyle kurulan MKE Ankaragücü Makine ve Kimya Endüstrisi'nde derin anlamlar taşıyor. İmalat-ı Harbiye çalışanları tarafından desteklenen ve çalışanların bizzat oynadıkları Ankaragücü arması da kuruluşu ile örtüşen bir semboldür. İmalat-ı Harbiye yani günümüz anlamıyla savaş malzemesi üretimi yapan devlet menşeili kuruluşun adıyla paralel olarak yatık bir mermiden esinlenerek çizilen logo asaleti ve vatanı müdafaayı simgelemektedir. Ayrıca şehit veren iki takımdan birisi olan Ankaragücü, “Milli Mücadele” yıllarında ülkeye yaptığı hizmetlerle ön plana çıkmıştır.

Ankaragüçlüler burada buluşuyorTIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

SONRAKİ HABER