MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin kupadaki muhtemel rakipleri belli oldu! Ankara derbisi olabilir

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda rakiplerini eleyerek son 16 turuna kalan MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin son 16 turunda eşleşebileceği muhtemel rakipleri belli oldu.

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin kupadaki muhtemel rakipleri belli oldu! Ankara derbisi olabilir

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) 5. Turu'nda mücadele eden 32 takımın maçları sona erdi. Türkiye'nin kupasında 16 takım üst tur bileti alırken 16 takımın kupa yolculuğu sona erdi.

ANKARAGÜCÜ VE GENÇLER'İN KADERİNİ SON DAKİKA GOLLERİ BELİRLEDİ

ZTK 5. Turu'nda mücadele eden başkent ekipleri MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü'nden 2'si yoluna devam ederken 1'i veda etti. MKE Ankaragücü konuk ettiği Çaykur Rizespor'u son anlarda bulduğu 2 penaltı golü ile 3-1 mağlup etti.

Gençlerbirliği ise Mondihome Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı. Kırmızı - siyahlılar yeni transferi Aias Osman'ın yıldızlaştığı maçta tıpkı MKE Ankaragücü'nün son anlarda bulduğu gibi uzatma dakikalarında attığı golle Kayserispor'u 2-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Ankara Keçiörengücü ise 5. Tur'da kupaya veda eden tek Ankara takımı oldu. Eflatun - beyazlılar deplasmanda oynadığı Sivasspor maçında 2-0 geri düşse de Malaly Dembele ile bulduğu 1'i penaltıdan 2 golle 2-2 yapsada skoru koruyamadı ve 81.dakikada yediği golle rakibine 3-2 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'na son 16 turunda veda etti.

ANKARAGÜCÜ'NÜN MUHTEMEL RAKİPLERİ! GENÇLERBİRLİĞİ İLE EŞLEŞEBİLİR..

Mondihome Kayserispor'un Gençlerbirliği'ne elenmesinin ardından MKE Ankaragücü son 16 turu kura çekimi öncesi seri başı oldu. MKE Ankaragücü'nün eşleşebileceği takımlar şu şekilde sıralandı:

GençlerbirliğiGaziantep FK
Antalyaspor
Hatayspor
Samsunspor
Sivasspor
Bandırmaspor
24 Erzincanspor

Sarı lacivertlilerin Gençlerbirliği ile eşleşme ve son 16 turunun bir Ankara derbisine sahne olma durumu da bulunuyor.

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Gençlerbirliği ise Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi öncesi seri başı takımlar arasında yer almıyor. Ankara ekibini son 16 turunda zorlu rakipler bekliyor. Kırmızı - siyahlıların eşleşebileceği muhtemel takımlar şu şekilde:

MKE Ankaragücü
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Başakşehir
Fatih Karagümrük
Konyaspor

Gençlerbirliği, kurada çektiği zorlu rakibini elemesi durumunda kupada hem çeyrek finale kalacak hem de zorlu rakiplerinden birini kupa dışına itecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER