MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca istifa kararını açıkladı!

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki oynanan karşılaşma 1 - 1 berabere bitti. Karşılaşmanın berabere sona ermesinin ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yaşanan olayın ardından Koca, istifa kararını duyurdu.

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca istifa kararını açıkladı!

Süper Lig'in 15'nci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaştı. 1 - 1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının sona ermesinin ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya koşarak giren MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca, orta hakem Meler'e yumruk atarken aldığı darbeyle yere düşen Meler'i iki kişinin daha tekmelediği görüldü. Yaşanan şiddet olayında Meler'in etrafını güvenlik güçleri çevreledi. Meler, tedavi altına alınırken konuyla ilgili gelişmeler art arda yaşandı.

MKE KULÜP BAŞKANI KOCA İSTİFA ETTİ

MKE Kulüp Başkanı ve beraberindeki iki kişinin daha tutuklandığı açıklanırken istifa kararı da geldi. MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca istifa kararını;

‘’Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim.

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca istifa kararını açıkladı!

Umarım ki herkesten çok benim kabul edemeyeceğim bu olay, başta futbol camiamız olmak üzere spor hayatımızın yanlışlardan, eksiklerden, şiddet kültüründen arınması için bir sebep teşkil eder.

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca istifa kararını açıkladı! - Resim : 2

Aynı zamanda, benim sebep olduğum bu vahim olay dolayısıyla Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının da daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını temenni ediyorum.

Bu vesile ile tekrar özellikle Ankaragücü taraftarları olmak üzere üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Gerek başında bulunduğum kulübümün, gerek futbol camiasının, gerekse de ülkemizin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim. Saygılarımla.

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Koca istifa kararını açıkladı! - Resim : 3

FARUK KOCA'' ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede MKE Ankaragücü'nde Faruk Koca dönemi sona ermiş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER