MKE Ankaragücü ilk galibiyetini aldı

MKE Ankaragücü EMS Yapı Sivasspor'u deplasmanda 1-3 mağlup etti

MKE Ankaragücü ilk galibiyetini aldı

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında EMS Yapı Sivasspor'un konuğu olan MKE Ankaragücü zorlu Sivas deplasmanından 3 puanı 3 gol ile aldı. Müsabakanın 18.dakikasında Samu Saiz'in golüyle öne geçen ev sahibi takımı, 31. dakikada Olimpiu Morutan'ın golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı. İlk yarının 39. dakikasında ev sahibi takımdan Clinton N'Jie ve Samu Saiz sarı kart gördü. İkinci yarının 59. dakikasında Clinton N'Jie ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Müsabakanın 62. dakikasında MKE Ankaragücü’nde Andrej Dokanovic sarı kart gördü.

copy-of-ankara-tasarim-4-001.jpg

Müsabakanın 66. dakikasında Garry Rodrigues'in pasında Tolga Ciğerci topu ağlara gönderdi ve sarı lacivertli takım 1-2 öne geçti. Müsabakanın 74. dakikasında kaptırdığı topun hızlı atağa dönüşmesini engelleyen Tolga Ciğerci sarı kart ile cezalandırıldı. Müsabakanın 75. dakikasından itibaren baskı kuran EMS Yapı Sivasspor, MKE Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü’yü geçemedi. Maçın 90+5.dakikasında Korner kazanan EMS Yapı Sivasspor'da gol bulmak için Kaleci Ali Şaşal Vural'da rakip kale alanına gitti. Kullanılan kornerin ardından MKE Ankaragücü'nde kalan top kontra atağa dönüştü ve oyun alanını boydan boya kateden Renaldo Cephas boş kaleye golünü atıp takımını 1-3 öne geçirdi.

copy-of-ankara-tasarim-7.jpg

MKE ANKARAGÜCÜ'NDEN İLK GALİBİYET

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında EMS Yapı Sivasspor'un konuğu olan MKE Ankaragücü zorlu Sivas deplasmanından 3 puan aldı. Bu sonucun ardından Ankara temsilcisi ligdeki ilk galibiyetini almış oldu.

copy-of-ankara-tasarim-8.jpg

DEFANS VE KALE GÜVEN VERDİ

EMS Yapı Sivasspor'un baskı kurduğu anlarda doğru yerleşen, iyi yardımlaşan, zamanında hamle yapan bir görüntü veren MKE Ankaragücü defansı güven verdi. Ankaragücü Teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın Fenerbahçe müsabakasında sol bek mevkinde Nihad Mujakici oynatması ve Ankaragücü'nün golü o mevkiden yemesi sonucunda eleştiri okları deneyimli teknik adama dönmüştü. EMS Yapı Sivasspor karşılaşmasında ise sol bek Hanousek'i tercih eden Kafkas bu tercihinin meyvesini aldı. Ankaragücü'nün ilk golünde asist yapan Hanousek defansta da güven verdi.

Hafta içinde sakatlanan yıldız kaleci Rafal Gikiewicz yerine Sivasspor müsabakasına ilk 11 başlayan Bahadır Han Güngördü kalesinde yıldızlaştı. Ankaragücü'nün 27 yaşındaki file bekçisi 8 kurtarışla kalesinde güven verdi.

​​​​copy-of-ankara-tasarim-3-001.jpg​​​​​​​

SİHİRBAZ MORUTAN

2021-2022 Sezonunda FCSB'den Galatasaray'a transfer olan Morutan bu sezonda 26 kez Galatasaray forması giyerken bu maçların 13ünde ilk 11 başlama şansı buldu. 26 maçta 3 gol 3 asist üreten Morutan bekleneni veremedi. 2022-2023 Sezonunda İtalya'nın Seri B takımlarından Pisa'ya kiralanan Morutan 35 maçta forma giyerken 25 müsabakada ilk 11 başladı ve bu maçlarda 6 gol 8 asist üreterek Süper lig ekiplerinin dikkatini çekti. Bu sezonun başında Galatasaray'dan 3 milyon£ bonservis bedeli ile birlikte MKE Ankaragücü'ne transfer olan Morutan çıktığı 3 resmi karşılaşmada da bekleneni verirken şimdiden sihirbaz lakabını kazanmaya hak kazandı.

copy-of-ankara-tasarim-6.jpg​​​​​​​

CİĞERCİ ŞOV

MKE Ankaragücü’nün 31 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci EMS Yapı Sivasspor maçının yıldızlarından. Çok kritik bir dakika da attığı golle takımını 1-2 öne geçiren Ciğerci dün sahanın her yerindeydi. 76 kez topla buluşan Ciğerci 3 kilit pas, yüzde 87 isabetli pas, 8 (6) isabetli uzun pas ile oynadı. Aynı zamanda 5 top çalma ile oynayan deneyimli futbolcu, 8.3 reyting puanı alarak MKE Ankaragücü’nün en iyi reytingli futbolcusu oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER