Milli sporcularımız olimpiyatlar için Paris'e doğru yola çıktı

Türkiye futbolda yaşadığı milli heyecanı günler sonra Fransa'da başlayacak olimpiyat oyunları ile devam ettirecek. Spor organizasyondan çok öte bir mana taşıyan oyunlar öncesi sporcularımız için bir tören düzenlendi.

Milli sporcularımız olimpiyatlar için Paris'e doğru yola çıktı

Normalde 4 yılda bir düzenlenen olimpiyat oyunları 2020 yılında koronavirüs salgınından dolayı düzenlenememişti. 1 yıl ertelenen oyunlar 2021 yılında yapılmış ve hastalığın gölgesinde heyecandan uzak gerçekleşmişti.

O günlerin geride kalmasının ardından oynanan oyunlar sonucu dünya genelinde olimpiyatlara katılacak sporlar belirlendi. Sürecin tamamlanmasının ardından gözler Fransa'nın başkenti Paris'ta başlayacak 2024 olimpiyat oyunlarına çevrildi.

NEFESLER TUTULDU, GÖZLER PARİS'E ÇEVRİLDİ

Türkiye'de her seferinde olduğu gibi bu seferde sporcularına büyük bir destek gösterdiğini belli etmeye başladı. Bir ülkenin desteğini arkasına alan sporcularımız bugün İstanbul'dan Paris'e doğru yola koyuldu.

Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcuların yer aldığı "Team Türkiye" kafilesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından uğurlandı.

Sporcularımız için düzenlenen törende konuşan Bakan Bak "Paris'te zirveyi zorlayacağımıza ve güzel sonuçlarla döneceğimize inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum" diyerek sporculara duyduğu güveni ifade etti.

ŞAMPİYONDAN UMUT VEREN SÖZLER

Bir önceki olimpiyatta altın madalya kazanan iki sporcumuzdan birisi olan Kadın Boksör Busenaz Sürmeli ise "Tokyo Olimpiyatları'na giderken küçüktük ve bizi nelerin beklediğini bilmiyorduk. Şu anda daha tecrübeli ama daha heyecanlı ve istekliyiz. Her branşta daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Tüm branşlarda madalya kazabilecek sporculara sahibiz" diyerek takım olarak potansiyellerinin farkkında olduklarını belirtti.

102 Sporcunun yer aldığı kafile törenin ardından kalkan uçakla Paris'e gitti. Türkiye'deki spor severlerde heyecanla mücadeleleri beklemeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER