Milli güreşçi Nesrin Baş, olimpiyat madalyası almayı hedefliyor

Milli güreşçi Nesrin Baş, yeni hedefi olan olimpiyat madalyası için gece gündüz demeden çalışıyor.

Milli güreşçi Nesrin Baş, olimpiyat madalyası almayı hedefliyor

Bugüne kadar toplam 14 madalya kazanan Milli güreşçi Nesrin Baş, çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Baş, yeni hedefinin olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu söyledi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Nesrin Baş, yeni hedefinin olimpiyat madalyası alma olduğunu ve bunun için sıkı çalıştığını ifade etti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 62 kiloda katılacak milli güreşçi Nesrin Baş, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda 2 dünya, 3 Avrupa, 1 de Balkan şampiyonluğu olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.

Paris 2024 öncesi Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ı ziyaret eden Baş, "Hedefim Paris'te yapılacak olimpiyatlarda altın madalya almak, İstiklal Marşı'mızı olimpiyat şampiyonu olarak okutmak. Rektörümüzü ve hocalarımızı ziyaret ederek olimpiyatlardan önce hayır dualarını aldım çünkü duaya çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Milli güreşçi Nesrin Baş, olimpiyat madalyası almayı hedefliyor

"KADINLARIN İSTEYİP DE BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK"

Güreşe başladığı ilk zamanlar çok tepki aldığını söyleyen Nesrin Baş, "Kadınların isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yok. 'Kadından güreşçi mi olur, kadın spor mu yapar?' dediler. Bu ön yargıları başarılarımla sildiğimi düşünüyorum. İlk zamanlarda bana destek olunmadı. Gizli gizli güreş antrenmanlarıma gittim. Çok şükür, çok güzel ivme kazandım. Tokat'tan Ankara Elmadağ'daki kampımıza gideceğim. Orada 10 günlük kampımız var. 4 günlük ara, sonra olimpiyat kampımız olacak. Olimpiyata hazırlık için kampımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Nesrin Baş, "Bana birisi gelip 'Dünya ve Avrupa şampiyonu olacaksın, olimpiyata gideceksin' deseydi asla inanmazdım. Bu başarımı çok çalışarak ve emek vererek kazandığımı düşünüyorum. Çok stresli ve heyecanlı bir şey, gurur verici" dedi.

Şampiyon oldukça kendine olan güveninin arttığını söyleyen Baş, olimpiyat madalyası almak için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER