Michael Owen Arda Güler'e övgüler yağdırdı

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Michael Owen, Real Madrid'in Celta Vigo ile oynadığı maçta son anlarda oyuna giren ve golünü atan Arda Güler'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Michael Owen Arda Güler'e övgüler yağdırdı

İspanya La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid sahasında Celta Vigo'yu 4-0 mağlup etti. Maçın son anlarında oyuna giren milli oyuncu Arda Güler 90+4. dakikada Real Madrid forması ile ilk golünü kaydetti. Arda Güler attığı golün ardından İspanya başta olmak üzere tüm Avrupa'da gündem oturdu. İngiltere'nin efsane golcüsü Michael Owen'da 18 yaşındaki oyuncudan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Real Madrid'in Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Arda Güler'in performansını İspanya'nın AS gazetesine yorumlayan Michael Owen önemli açıklamalarda bulundu.

OWEN'DAN AZ SÜRE ALIYOR VURGUSU

Michael Owen, Arda Güler'in paha biçilemez bir deneyim yaşadığını belirterek, genç oyuncunun az süre aldığının farkında olduğunu fakat benzer bir süreci kendisinin de yaşadığını söyledi. Owen, "Genç yaştayken kariyerinizde böyle bir denge oluyor. Daha küçük bir takıma gidip her maçta oynayabilirsiniz ya da mücadele edip her hafta dünyanın en iyileriyle antrenman yaparsınız. Bu paha biçilemez bir deneyim" diye konuştu.

Owen, Phil Foden'ın gelişimini Arda Güler'e örnek göstererek "Manchester City'deki Phil Foden'a bakın, istatistikleri oldukça düşüktü ve daha 23 yaşında. Ancak Guardiola onunla yakından ilgilendi ve bugün olduğu oyuncu haline getirdi" ifadesine yer verdi.

Arda Güler'in Türkiye'nin umudu olduğunu ve bir ülkenin umudu olmanın nasıl bir olduğunu bildiğini söyleyen Owen, Arda'nın emin ellerde olduğunu ve güvenilmesi gerektiğini belirtti. Owen sözlerine Ancelotti gibi bir teknik adamın bu durumları kolaylıkla yönetebileceğini sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER