MHK'den VAR ve Algoritma konusunda çarpıcı kararlar! 26 Süper Lig hakemi VAR görevi de alacak

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Trendyol Süper Lig'in ikinci devresi öncesi öncesi hakemler, VAR ve algoritma gibi konularda önemli ddeğişiklikler yapıldığını açıkladı.

MHK'den VAR ve Algoritma konusunda çarpıcı kararlar! 26 Süper Lig hakemi VAR görevi de alacak

Trendyol Süper Lig'de ilk yarının tam anlamıyla tamamlanmasından sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de tartışmaların en büyük hedegflerinden olan hakem konusunda ikinci yarı önecsi önemli değişikler yaptı. MHK hakemler, VAR ve algoritma konusunda yapılan değişiklilerle VAR hakemleri ve çok tartışılan algoritma konusunda esneklik yapıldı.

SÜPER LİG'DE 26 HAKEM VAR HAKEMİ OLARAK GÖREV YAPACAK

Trendyol Süper Lig'de görev yapan 26 orta hakem, 2023-2024 sezonunun ikinci yarısı ile görevlerinde değişiklik meydana gelecek. Hakemler artık VAR hakemi olarak da görev yapacak. Bu sayede 14 olan Süper Lig VAR hakemi sayısı sezonun ikinci devresinde 40'a yükseltildi ve dar olan VAR hakemi kadrosu genişletildi. Artık VAR hakemi de maç yönetecek bir süredir orta hakemler yalnızca sahada VAR hakemleri sadece monitör başında oluyordu.

ALGORİTMA İLE YAPILAN HAKEM ATAMASINDA DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun ikinci yarısından itibaren algoritma ile çalışan dijital hakem atama sistemi artık hakem atamasını yapmayacak. MHK'ya 3 hakem seçeneceği sunacak ve krul bu hakemler arasından birini seçip atamayı yapacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER