Mainz'ı 2-1 ile geçen ve rekor kıran Bayer Leverkusen adım adım şampiyonluğa koşuyor!

Bundesliga'da şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Bayer Leverkusen Mainz'ı 2-1 ile geçti ve maç falzasıyla puan farkını 11'e yükseltirken bir rekora imza attı.

Mainz'ı 2-1 ile geçen ve rekor kıran Bayer Leverkusen adım adım şampiyonluğa koşuyor!

Bayer Leverkusen'in Bundesliga'daki şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor. Bundesliga'nın 23. haftasında Bayer Leverkusen karşı karşıya geldiği Mainz'i 2-1 mağlup etti.

Bayer Leverkusen'in golünü 3. dakikada Granit Xhaka ve 68. dakikada Robert Andrich kaydetti. Mağlubiyete engel olamayan Mainz 05'in golünü 7. dakikada Dominik Kohr attı. Ayrıca karşılaşmanın 80. dakikasında Jessic Ngankam kırmızı kart gördü.

BAYER LEVERKUSEN REKOR KIRDI

Bayer Leverkusen yenilmezlik serisini 33 maça çıkararak daha önce Hansi Flick yönetimindeki 32 maç yenilmeme serisine son vererek Xabi Alanso ile en uzun yenilmeyen takım ünvanını aldı.

PUAN FARKU MAÇ FAZLASIYLA 11'E YÜKSELDİ

Mainz 05'i evinde 2-1 mağlup eden Bayer Leverkusen maç fazlasıyla Bayern Münih ile olan puan farkını 11'e yükseltti. Lider Leverkusen'in en yakın takipçisi Bayern Münih bu akşam saat 20.45'te Leipzig ile karşı karşıya gelecek.

XHAKA'NIN GOL SEVİNCİ

Mücadele ilk golü atan İsviçreli oyuncu Granit Xhaka'nın gol sevincinde kasığını tutması futbolseverleri korkuturken bunun bir sakatlık değil gol sevinci olduğu ortaya çıktı.

Mainz'ı 2-1 ile geçen ve rekor kıran Bayer Leverkusen adım adım şampiyonluğa koşuyor!

Karşılaşmanın ardından Xhaka'nın gol sevinci ile ilgli konuşan Xabi Alanso, “ Xhaka’nın daha önce de böyle bir sevinç yaptığını biliyordum. Antrenmanda ilk kez bu sevinci yaptığında gerilmiştim. Bugün ise paniğe kapılmadım” açıklamasında bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER