Luka Doncic NBA tarihine adını altın harflerle yazdırdı! Atlanta karşısında 70 sayı barajını aştı

Dallas Mavericks'in Atlanta Hawks'ı 148-143 mağlup ettiği maçta Sloven oyuncu Luka Doncic attığı 73 sayı ile NBA tarihine geçti. 70 sayı barajını aşan dördüncü oyuncu olan Doncic bunu başaran ilk Avrupalı oyuncu oldu.

Luka Doncic NBA tarihine adını altın harflerle yazdırdı! Atlanta karşısında 70 sayı barajını aştı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Dallas Mavericks ile Atlanta Hawks karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Dallas Mavericks forması giyen Sloven basketbolcu Luka Doncic damga vurgu. Takımı Mavericks'in parkeden galibiyet ile ayrılmasında büyük pay sahibi olan yıldız basketbol oyuncusu Luka Doncic Atlanta Hawsk potasına gönderdiği 73 sayı sonucunda Dallas Mavericks, Hawks'ı 148-143 mağlup etmeyi başardı.

DONCİC NBA TARİHİNE GEÇTİ

Mavericks'in all-star oyun kurucusu Luka Doncic Hawks karşısında ürettiği 73 sayı, 10 ribaunt, 7 asistle NBA tarihine geçen bir performansa imza attı. Doncic gösterdiği performans ile NBA tarihinde bir maçta en fazla sayı atan oyuncular listesinde 4. sırada yerini aldı. Ayrıca Doncic NBA'de 70 sayı barajını ilk Avrupalı oyuncu oldu.

Dallas Mavericks, üç maç aradan sonra kazanarak 25. galibiyetini aldı. Deplasman ekibi Mavericks'te Luka Doncic'in dışında Josh Green 21, Tim Hardaway Jr ise 13 sayı üretti ve galibiyetin gelmesinde önemli rol oynadı.

Atlanta Hawks is üst üste 4. sezonun da 27. mağlubiyetini aldı. Hawks'ta Trae Young 30, Jalen Johnson 25 ve Bogdan Bogdanovic 24 sayı kaydetti fakat mağlubiyete engel olamadılar.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER