Liverpool 2024'e fırtına gibi başladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool konuk ettiği Newcastle United'ı 4 - 2 mağlup etti.

Liverpool 2024'e fırtına gibi başladı

İngiltere Premier Lig'in 20. haftasında Liverpool ile Newcastle United, Anfieled Road'da karşı karşıya geldi. Bol gol pozisyonuna sahne olan mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda ise maçta tam 6 gol oldu.

Karşılaşmanın 22. dakikasında Liverpool'da Mohammed Salah penaltı atışından yararlanamadı. Fakat ikinci yarının ilk bölümünde dakikalar 49'u gösterirken Mohammed Salah fileleri havalandırdı ve kendini affettirdi. Salah'ın bu golüne karşılık 6 dakika sonra Alexander Isak ile geldi. 54. dakikada Isak'ın attığı gol ile Newcastle United skoru 1-1'e getirmiş oldu.

Dakikalar ilerlerken Liverpool baskısını yoğunlaştırdı ve çok fazla gol pozisyonuna girdi fakat gol 74. dakikaya kadar gelmedi. Denge Liverpool lehine 74. dakikada Curtis Jones'ın golü ile tekrar bozuldu. Hemen 4 dakika sonra 78. dakikada Gakpo farkı ikiye çıkardı fakat Liverpool'un gol sevinci 3 dakika sürdü 81. dakikada Sven Botman'ın golü ile Newcastle United farkı 1'e indirdi. Karşılaşmanın son bölümüne girilirken Liverpool penaltı kazandı. Penlatıda yine topun başına Mohammed Salah geçti fakat bu kez topu ağlarla buluşturdu ve 88. dakikada skor 4 - 2 oldu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve takımlar sahadan 4 - 2'lik Liverpool galibiyeti ile ayrıldı.

KIRMIZILAR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Puanını 45'e yükselten ve liderliğini devam ettiren Liverpool en yakın rakibi Aston Villa ile puan farkını 3'e çıkardı. Newcastle United ise ligde üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı.

LİVERPOOL REKOR KIRDI

Liverpool Newcastle United karşısında ürettiği 7,27'lik xg yani gol beklentisi, bu istatistiğin tutulmaya başladığı 2010-2011 sezonundan bu yana bir Premier Lig müsabaksında tek takım tarafından üretilen en yüksek gol beklentisi olarak kayıtlara geçti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER