Lamine Yamal tarih yazdı! İspanya EURO 2024’te finale yükseldi!

EURO 2024’te yarı final karşılaşmasında İspanya, Fransa’yı 2-1 mağlup etti. İspanya’da Lamine Yamal da Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç futbolcu oldu.

Lamine Yamal tarih yazdı! İspanya EURO 2024’te finale yükseldi!

EURO 2024 heyecanı devam ediyor. Yarı finalde karşı karşıya gelen İspanya- Fransa maçında kıran kırana bir mücadele verirken İspanya Fransa’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Tüm goller ilk yarıda gelirken Fransa'dan Kolo Muani 9’uncu; Lamine Yamal 21’inci dakikada topu ağlarla buluştururken 25’inci dakikada da Olmo sayesinde gol geldi.

LAMİNE YAMAL TARİH YAZDI

Lamine Yamal tarih yazdı! İspanya EURO 2024’te finale yükseldi!

Karşılaşmada maçın yıldızı ise İspanyol futbolcu Lamine Yamal oldu. Yamal, daha önce A Milli Futbol Takımı’mızın yıldız oyuncusu 19 yaşındaki Arda Güler ve 18 yaşındaki İsviçreli futbolcu Johan Vonlanthen’in elinde bulundurduğu ‘Avrupa Şampiyonası’nın gol atan en genç oyuncusu’ unvanını elinden aldı. Lamine Yamal henüz 16 yaşında.

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'nın Hırvatistan ile yaptığı maçta 16 yaş 338 günlükken forma giyerek turnuva tarihinin en genç futbolcusu olan Yamal, en genç golcü rekoruna ulaştı.

Lamine Yamal, EURO 2024’ün çeyrek final karşılaşmasındaki Fransa müsabakasında topu ağlarla buluşturarak skor açısından önemli bir gelişmeye imza attı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER