Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu başladı! Çankırı'dan Ankara'ya pedal çevrildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) işbirliğinde düzenlenen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun Çankırı-Ankara etabı, heyecan dolu bir başlangıçla başladı.

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu başladı! Çankırı'dan Ankara'ya pedal çevrildi

Turun son etabı için sporcular, Belediye Meydanı'nda düzenlenen başlangıç seremonisinde yer aldılar.

Çankırı Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı'nın damalı bayrağı sallaması ile birlikte, sporcular Kahramankazan'a doğru yola koyuldular.

aa-20230902-32053825-32053824-kurtulus-yolu-bisiklet-turunun-cankiriankara-etabi-basladi-3.jpg

4 günlük 600 kilometrelik tur

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çarşamba günü Samsun'dan başlayan turun Bafra üzerinden Havza'ya, oradan Amasya'ya ve Çorum'a doğru devam ettiğini ifade etti. Aşcı, "Çorum’da güzel bir uğurlama yapıldı ve oradan da buraya Çankırı’ya geldik. Bugün sabah da Çankırı’dan Kahramankazan’a gideceğiz. Kahramankazan’da 4 günlük 600 kilometrelik finişimizi tamamlamış olacağız." dedi.

Gençlere kültürel değerleri aktarma amacı güttüklerini vurgulayan Aşcı, "Bugün Türkiye içerisinde profesyonel bir şey yaptık ama önümüzdeki sene uluslararası profesyonel bir bisiklet turu yapmayı planlıyoruz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER