Kenan Koçak kimdir, hangi takımları çalıştırdı, başarıları neler?

MKE Ankaragücü’nün teknik direktör adaylarından birisinin de Kenan Koçak olduğu iddia edildi. Kenan Koçak kimdir, futbol kariyerinde hangi başarıları var, nasıl bir teknik direktördür?

Kenan Koçak kimdir, hangi takımları çalıştırdı, başarıları neler?

MKE Ankaragücü’nde teknik direktör arayışları devam ederken takımın nitelikli bir teknik adama emanet edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda gündeme gelen son isim ise Kenan Koçak oldu. İddiaya göre Kenan Koçak ile MKE Ankaragücü arasında görüşme yapılacak ve bu görüşmeden anlaşma çıkması durumunda MKE Ankaragücü’nün yeni teknik direktörü Kenan Koçak olacak.

Kenan Koçak isminin ortaya atılmasının ardından herkes bu ismin futbol ve teknik direktör kariyerini merak etmeye başladı. Kenan Koçak kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda futbol oynamıştır, teknik direktör kariyerinin dönüm noktaları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtları bulundu.

KENAN KOÇAK HAKKINDA BİLGİLER!

43 yaşında olan teknik direktör Kenan Koçak’ın Kayseri doğumlu olduğu biliniyor. Ancak Kenan Koçak Türk futbolundan daha çok Alman futbolunda tanınan bir isim. Futbolculuk yaşamına Almanya’da başlayan Kenan Koçak burada çok farklı takımların kadrosunda yer aldı. Kariyerinde iki sezonun Almanya dışında geçiren Kenan Koçak bunda da Avusturya’da iki kulüpte kiralık olarak futbol oynadı. Futbolculuk kariyerinde Kenan Koçak Türkiye’de hiç yer almadı.

Teknik direktörlük kariyeri de tıpkı futbolculuk kariyeri gibi Almanya’da başladı. 2009 yılından beri teknik direktörlük yapan Kenan Koçak ile takımı Mannheim oldu. 2019 ile 2021 yılları arasında Kenan Koçak Hannover 96’nın teknik direktörü olarak görev yaptı.

Stefan Kuntz’un Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü olarak göreve başlamasının ardından Kenan Koçak Kuntz’un teknik ekibinde yardımcı Antrenör olarak görev aldı. 2023 yılında Stefan Kuntz’un milli takımı bırakması ile beraber Kenan Koçak ile de yollar ayrıldı.

Kenan Koçak eğer yapılacağı iddia edilen görüşmede anlaşma sağlarsa Ankaragücü Teknik Direktörü olarak Türkiye’de ilk defa teknik direktörlük yapacak.

SONRAKİ HABER