İstanbulspor başkanı takımı sahadan çekti! Sahadan çekilmenin cezası ne olacak?

Süper Lig’de görülmemiş olaylar devam ediyor. Penaltı beklentisine giren İstanbulspor devam kararı verilince takımı sahadan çekti.

İstanbulspor başkanı takımı sahadan çekti! Sahadan çekilmenin cezası ne olacak?

Bugün gerçekleştirilen İstanbulspor - Trabzonspor maçında yaşananlar gündem oldu. Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor müsabakasının 74. dakikasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu tartışmalı hakem karının ardından takımını sahadan çekti.

FUTBOLDA TARTIŞMALI OLAYLAR DEVAM EDİYOR!

Gerçekleşen maçta yaşanan olayların gündem olmasının ardından vatandaşlar tarafından hem yaşanan olay hakkında hem de maçtan çekilme hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Olay şu şekilde gelişti:
• İstanbulsporlu futbolcular soyunma odasına gitmek istemedi.
• Oyuncular, Ecmel Faik Sarıalioğlu'na sahada kalmak istediklerini söyledi.
• Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da sahaya indi.
• Ecmel Faik Sarıalioğlu ikna edilemedi ve futbolcular soyunma odasına gitti.

MAÇTAN ÇEKİLMENİN CEZASI NEDİR?

Konu hakkında en çok merak edilenlerden biri de maçtan çekilmenin cezasının ne olduğu konusuydu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesine göre şöyle;

Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.

Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

SONRAKİ HABER