Halkbank ligin ilk yarısını rakip tanımayarak lider tamamladı

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 11. hafta erteleme maçında Halkbank, Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 mağlup etti ve ilk yarıyı lider tamamladı.

Halkbank ligin ilk yarısını rakip tanımayarak lider tamamladı

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 11. hafta erteleme maçında Halkbank evinde Hatay Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ziraat Bankkart Voleybol Salonu'nda oynanan mücadele şampiyonluk mücadelesi veren ve ligde kalmak isteyen iki ekibin karşılaşmasına sahne oldu.

Başkent ekibi Halkbank sahaya Perrin, Yunus Emre Tayaz, Serhat Coşkun, İzzet Ünver, Mert Matic, Aslan Ekşi isimlerinden oluşan ilk 6 ile çıktı.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde zor günler geçiren Hatay Büyükşehir Belediyespor ise Berkün Üstündağ, Kovac, Cüneyt Dağcı, Barbast, İsmail Koçak, Turgut Lelik isimlerinden oluşan ilk 6 ile sahaya çıktı.

HALKBANK TİE BREAK SETİNDE GÜLDÜ

Başkent temsilcisi ile Hatay Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan mücadele nefesleri kesti. 126 dakika oynanan mücadelede kazanan takım tie break seti ile belli oldu. İlk sete beklenildiği gibi Halkbank'ın 25 - 22'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci sette Akdeniz ekibi zorlu rakibi karşısında seti 25 - 23 kazandı ve maçta 1-1'lik dengeyi kurdu. Üçüncü sete geçildiğinde Halkbank aynı skorla Hatay temsilcisine bir kez daha mağlup oldu. Denge Hatay Büyükşehir Belediyespor lehine bozuldu ve durum 2-1'e geldi. Kader setine geçildiğinde Halkbank toparlandı ve çok üstün bir oyunla rakibini 25 - 14 mağlup ederek durumu 2-2'ye getirdi ve maçı tie - break setine götürdü. Tie break setinde de iyi oyununu sürdüren Halkbank 15 -12 mağlup etti ve sahadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Halkbank ligin ilk yarısını rakip tanımayarak lider tamamladı

İLK YARININ LİDERİ HALKBANK

Halkbank, 2023 - 24 AXA Sigorta Efeler Ligi'nde çıktığı 13. maçında 13. galibiyetini aldı ve göstermiş olduğu olağanüstü başarıyı bu sezon başaran tek kulüp oldu. Ankara ekibi 13'te 13 sonucunda topladığı 37 puan ile en yakın Fenerbahçe Parolpara'nın önünde ilk yarıyı lider tamamlamayı başardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER