Hakemler Meler'in yanında

Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruk atılan Halil Umut Meler'e destek olmak için hakemler Ankara'da Meler'in tedavi gördüğü hastaneye geldiler.

Hakemler Meler'in yanında

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelmiş ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. Karşılaşmanın son düdüğünün çalmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya indi ve hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Olayın ardından Halil Umut Meler, hızlı bir şekilde ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Süper Lig ve 1. Lig'de düdük çalan hakemler Halil Umut Meler'e destek olmak için Ankara'da Meler'in tedavi gördüğü hastaneye geldiler. Hakemler adına Mete Kalkavan ve Arda Kardeşler basın mensuplarına açıklamada bulundular.

İlk olarak konuşan hakem Arda Kardeşleri, tüm hakemler olarak toplandıklarını ifade ederek Federasyonun ve Merkez Hakem Kurulu'nun, yaşanan olayın arkasından alacakları her kararda bizi kendilerini destekleyeceklerini belirtti.

Hakemler Meler'in yanında

MELER SAĞLIĞINA KAVUŞTUKTAN SONRA HAKEMLER KARARINI AÇIKLAYACAK

Arda Kardeşler, tüm liglerin ertelediğini söyleyerek, Ancak şu an zaten hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler'in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile ilgili vereceğimiz kararı herkese açıklayacağız" dedi.

Hakem Mete Kalkavan ise, Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi ve yalanlar uydurulması serbest olan tek kurumun hakemlik kurumu olduğunu vurguladı. Kalkavan, tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçekliğinin ortadan kalktığını ve hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmadığını söyledi. Mete Kalkavan, hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil mesleklerine olan saygıları olduğunu ekledi. Süper Lig hakemi, Mesleklerine duydukları saygının kendilerine şiddet sarmalı olarak döndüğünü söyledi. Kalkavan önceliklerinin Halil Umut Meler'in bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşması olduğunu ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER