Hakem Meler'den ilk açıklama geldi! Şiddete dur demek hepimizin görevi

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı esnasında şiddet olayı yaşayan hakem Halil Umut Meler, yaşanan olay ardından ilk açıklamasını yaptı, şiddetin her türlüsüne dur demenin önemini vurguladı.

Hakem Meler'den ilk açıklama geldi! Şiddete dur demek hepimizin görevi

Hakem Halil Umut Meler, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonunda saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. Ankara'daki tedavisinin ardından ise İzmir'deki evine dönmüştü.

Yaşanan olay ardından sessizliğini bozan Meler, bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demenin önemine vurgu yapan Hakem Meler, olayın sorumlularının ve faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

Hakem Meler'den ilk açıklama geldi! Şiddete dur demek hepimizin görevi

CEZALAR EMSAL OLACAK

Meler açıklamasında, dünya çapında gündem olan bu olayın neticesinde verilecek cezaların sadece sporda değil her alanda emsal nitelikte olmasını dilediğini ifade ederek, ‘’ Bu konuda hem adli makamlara hem de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarına caydırıcı cezalar verecekleri konusunda güvenim sonsuzdur. Bu şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi olmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerine, tedavisini gerçekleştiren Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarına ve personeline, güvenlik güçlerine, tüm hakem camiasında bulunan dostlarına, FIFA, UEFA ve TFF yöneticilerine, Merkez Hakem Kuruluna, sivil toplum kuruluşlarına, arkadaşlarına, hemşehrilerine de teşekkür ettiği açıklamasında Halil Umut Meler, "Hayatın her alanında şiddetin ve şiddete olan inancın son bulmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulan Meler, "Yukarıda belirtmiş olduğum gibi ilgili tüm kurumların gerekli adımları fazlasıyla atmış olduğunu da düşünerek, futbolun hayatın doğal akışına dönmesi benim de beklentimdir. Bu kapsamda tüm detaylarıyla güvenliklerinin sağlanması koşuluyla çok sevdiğim hakem arkadaşlarımın yapmakta oldukları kamu görevine dönmesi ve müsabakaların devamı benim de arzumdur." ifadelerini kullandı.

MKE ANKARAGÜCÜ'NE 5 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

Yaşanan şiddet olayı ardından Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), MKE Ankaragücü'ne 5 iç maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER