Hakan Çalhanoğlu Ballon d'Or 2024 adaylarından birisi oldu

Fransız futbol dergisi France Footbal tarafından verilen Ballon d'Or ödülünün yeni sahibinin kim olacağı merakla bekleniyor. Messi ve Ronaldo'nun yer almadığı aday listede yıllar sonra bir Türk futbolcu yer aldı.

Hakan Çalhanoğlu Ballon d'Or 2024 adaylarından birisi oldu

Türkiye'nin son yıllarda en önemli yeteneklerinden kabul edilen Hakan Çalhanoğlu, doğup büyüdüğü Almanya topraklarında futbola başladıktan sonra kariyerinin zirvesini İtalya'da gördü. 2017-2021 yılları arasında Milan forması giyen Hakan ardından Inter'de forma giymeye başlamıştı.

Mevkisinde Avrupa'nın en iyilerinden kabul edilen 30 yaşındaki yıldız takımının lig şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuştu. Çalhanoğlu ayrıca EURO 2024'te Türk milli takımı kaptanı olarak Çeyrek Finalde yer alma başarısı göstermişti.

DÜNYA YILDIZLARININ YER ALDIĞI LİSTEDEKİ TEK TÜRK

Hakan Çalhanoğlu'nun elde ettiği bu önemli başarılar onun Ballon d'Or adayları arasında gösterilmesine neden oldu. Dünyanın en prestijli futbol ödüllerinden birisi olan Ballon d'Or 2024 oylamasında yer alan 30 futbolcu arasında Hakan Çalhanoğlu'na da yer verildi.

Hakan Çalhanoğlu elde ettiği bu başarı ile 21 yıl sonra ilk defa Ballon d'Or ödülüne aday gösterilen Türk oldu. Öte yandan Arda Güler'de 2024 Kopa Trophy (21 yaş altı en iyi genç futbolcu) ödülü adayları arasında yer aldı.

Yıldızlar geçidi olacak Ballon d'Or 2024 ödül töreni Ekim ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER