Göğsüne yeni FIFA kokartı takacak hakemler belli oldu! Listede 4 kadın 7 erkek hakem var

Türkiye Futbol Federasyonu yeni yılla birlikte FIFA kokartı takacak hakemlerin kim olduğunu açıkladı. Listeye yeni isimler eklendi.

Göğsüne yeni FIFA kokartı takacak hakemler belli oldu! Listede 4 kadın 7 erkek hakem var

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklama ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve Uluslararası Futbol Federasyonları Konfederasyonu (FIFA) tarafından onaylanan FIFA kokartı takacak haekmleri açıkladı.

Dünya ve Avrupa futbolundaki en prestijli turnuvalarda maç yönetmek için verilen FIFA kokartını önümüzdeki yıl göğsünde takacak hakemler belli oldu. Listeye 2 kadın, 6 erkek hakem eklendi.

Mevcutta FIFA kokartı olan isimlerin yanına Süper Lig'de uzun süredir maçlarda düdük çalan hakemler eklendi.

YENİ LİSTEYE 1 KADIN 4 ERKEK EKLENDİ

Liseteye 1 kadın hakem eklenirken 4 erkek orta hakem eklendi.Buna göre yeni listeye eklenen orta hakemler şunlar oldu:
Melis Dakan, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam ve Bahattin Şimşek.

Yardımcı hakem olarak listeye giren isimler ise Merve Turan, Furkan Ürün ve Deniz Caner Özaral oldu.

1 Ocak 2024 itibariyle göğsünde FIFA kokartı taşıyacak orta hakemler, Melis Özçiğdem, Cansu Tiryaki, Gamze Durmuş Pakkan, Melek Dakan, Halil Umut Meler, Abdülkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan, Arda Kardeşler, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam ve Bahattin Şimşek olacak.

Yeni yılda FIFA kokartı takacak yardımcı hakemler ise Mürvet Yavuztürk, Sedef Aktan, Arzu Görgün, Merve Turan, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy, Ceyhun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu, Megmet Emin Tuğral, İbrahim Çaplar Uyarcan, Abdullah Bora Özkara, Murat Tuğberk Curbay, Furkan Ürün, Deniz Caner Özaral olacak.

FIFA Video Yardımcı Hakemleri (VAR) ise Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Koray Gençerler, Mustafa İlker Coşkun ve Erkan Engin olacak ve orta hakemlere destek sağlayacaklar.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER