Gençlerbirliği'nden WU Asya Kupası'nda boy gösterecek

Gençlerbirliği'nin Medipol Başakşehir'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Shaocong Wu, Asya Kupası'nda forma giymek için Çin'in geniş kadrosuna davet edildi.

Gençlerbirliği'nden WU Asya Kupası'nda boy gösterecek

Gençlerbirliği'nin Başakşehir'den kiralık olarak kadrosuna kattığı 2000 doğumlu genç defans oyuncusu Shaocong Wu, Katar'da düzenlenecek Asya Kupası için Çin'in 26 kişilik geniş kadrosuna davet edildi.

ASYA KUPAS NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

Asya Kupası, Katar'ın ev sahipliğinde 12 Ocak - 12 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.

SHAOCONG WU'NUN KİMDİR?

Gençlerbirliği'nde kiralık olarak forma giyen 20 Mart 2000 doğumlu sol ayaklı defans oyuncusu Shaocong Wu, Çin'in Henan şehrinde dünyaya geldi. 8 farklı takımda top koşturan Wu kariyerine 2017 yılında Çin'in Beijin FA takımında başladı. Ardından aynı sezon içerisinde Çin'in Beijing BSU Reserves ve Japonya'nın Shimizu S-Pulse takımlarına transfer oldu. Yine buradan da Japonya'nın Kyoto Sanga takımına kiralık olarak gitti. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra Shimizu S-Pulse'ye geri dönen Wu 1 milyon 500 bin euro bedel ile yeniden ülkesi Çin'in yolunu tuttu. Yeni durağı Guangzhou FC Reserves olan Çinli oyuncu bir hafta sonra Guangzhou FC'ye transfer oldu. Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde de Wu, Türkiye'de şampiyonluk yaşamış takımlardan Medipol Başakşehir'e bedelsiz bir şekilde transfer oldu. Başakşehir bu sezon başında ise Shaocong Wu'yu Sinan Kaloğlu'nun çalıştırdığı Ankara'nın köklü ekibi Gençlerbirliği'ne kiraladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER