Gençlerbirliği'nde Niyazi Akdaş güven tazeledi!

Başkan Niyazi Akdaş'ın görevinden istifa etmesiyle “Olağanüstü Seçimli Genel Kurul” kararı alan Başkent temsilcimiz Gençlerbirliği'nde yeni başkan belli oldu.

Gençlerbirliği'nde Niyazi Akdaş güven tazeledi!

Gençlerbirliği'nde Niyazi Akdaş güven tazeledi!- Trendyol 1. Lig ekiplerinden Başkent temsilcimiz Gençlerbirliği'nde kulüp yönetim kurulu, bir kez daha seçimli olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı.
Başkent ekibinin olağanüstü seçimli genel kurulu, Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Başkent ekibinde mevcut başkan Niyazi Akdaş'ın 12 Haziran'da başkanlık görevini bırakmasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alınmış ve 9 Temmuz'daki ilk genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamamıştı. Genel kurulda bugün Niyazi Akdaş'ın yanı sıra Serkan Aydın ve Zeki Celasun da başkanlık için yarıştı.

Genel kurulda Niyazi Akdaş'ın önceki yönetiminin faaliyet ve denetim kurulu raporları, gelir gider hesapları oy çokluğuyla ibra edildi. Ayrıca 2023-2025 dönemi için tahmini bütçe ve gerekli faaliyetler içinde seçilen yönetime yetki verilmesine ilişkin maddeler de oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurulda konuşan Gençlerbirliği'nin önceki yönetimindeki Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Sinan Aydın, delegelerin ısrarlı soruları üzerine Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in transferiyle, Fenerbahçe'den Gençlerbirliği'ne resmi olarak 1.3 milyon avro geldiğini açıkladı.

"GÖNÜLDEN AŞIK OLMASAM BU KADAR PARAMI BURAYA YATIRMAZDIM"

Oylama öncesinde gönülden kırmızı-karanın aşığı olduğunu belirten Akdaş, "Gönülden aşık olmasam bu kadar emeğimi, gecemi gündüzümü, bu kadar paramı buraya yatırmazdım. Helal olsun, istediğim de yok, ne zaman şirketleşiriz o zaman bana verilen hisseyi alır kenarda otururum." dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI"

Eski yönetim kurulunda da yer alan başkan adaylarından Serkan Aydın'a da kulüp için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Akdaş, "Gecelerimiz gündüzlerimiz bu takımla geçti, kendisinin emeği çok büyük. Yapacak o kadar çok şey var ki, kulübün mali yapısını değiştirebilmek, daha iyi bir duruma getirebilmek lazım. Maalesef son iki yılda aldığımız borç ve kur artışlarıyla buna muvaffak olamadık. Önceliğimiz alt yapı bu kulübün kurtuluşunun alt yapıdan olacağına inanıyorum. Alt yapıda gayet güzel ilerlemeler var. Bütün 17, 16, 15 yaş altı takımlarımız hepsi çok iyi neticeler aldı." diye konuştu.

"BURADAN DÜNYA KADAR ARDA GÜLER ÇIKAR"

Yaptıkları transferlere yönelik de konuşan Akdaş, "Dediler ki 30 tane transfer yaptı, hayır 23 tane transfer yaptık, bunun biri bedavaydı, diğer 7 tanesi alt yapıya yapılan transferlerdi. Alt yapımız bu transferler sayesinde kuvvetlendi ve derecelere girdiler. İnşallah seneye daha iyi neticeler alacaklar. Burada bir çok Arda Gülerlerimiz var, bu kulübün istikbali karanlık değil, aydınlık, nurlu ufuklar yakın. En geç iki sene içinde buradan dünya kadar Arda Güler çıkar. Karamsar olmaya gerek yok, şu günlerde sıkıntılıyız ama bugünlerde el birliği içinde olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"BEN GENÇLERBİRLİĞİNİ SEVİYORUM"

Seçimde istifa etmesine rağmen tekrar aday olmasına ilişkin de konuşan Akdaş, "Çünkü benim kadromdaki arkadaşlarım taahhüt ettikleri paraları vermedi, ben de borçlarımı ödeyemedim. Ne yapsaydım, istifa ettim, yeni bir heyet gelsin diye, 'tekrar geleceğini biliyordum' diyen arkadaşlara çok kırılıyorum. Ailem de oğlum da istemiyor ama ben buradayım çünkü ben Gençlerbirliği'ni seviyorum. Önümüzdeki senelerde eski günlerde olduğu gibi futbolcu fabrikamızın ürünleri piyasada olacak. Kurulduğu ilk yıl başarılı olan kadın futbol takımı kuvvetlendirilerek devam edecektir. Kick boks takımımızla iki kadın, bir erkek sporcumuz dünya şampiyonu oldu. Önümüzdeki yıllarda amatör branşların sayısını artıracağız." dedi.

"GENÇLERBİRLİĞİ SPOR ANADOLU LİSESİ ÇOK BAŞARILI BİR EĞİTİM VERECEK"

Başkent temsilcisi adına eğitim faaliyetlerine de ağırlık vereceklerini belirten Akdaş, "Bu yıl açacağımız Gençlerbirliği Spor Anadolu Lisesi, Türkiye'de bir ilktir. Bakmayın spor lisesi diyor ama biz onu futbol lisesi olarak açacağız. Bu futbol okulumuzdan nice yeni Ardalar çıkartacağız, göreceksiniz bu okul çok başarılı eğitim verecek ve buraya seçme futbolcular alacağız. TFF ile Merkez Hakem Kurulu ile sıkı ilişkilerimiz devam edecek, hakkımız yendiğinde medyada çok konuşmadım ama Gençlerbirliği'nin hakkını sonuna kadar korudum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan 355 delegenin katıldığı genel kurulda, 345 delege oy kullandı. Adaylardan Niyazi Akdaş, 221 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer adaylardan Serkan Aydın 69, Zeki Celasun da 51 oy alırken 4 oy da geçersiz sayıldı.

Niyazi Akdaş'ın yönetim kurulu asil listesinde ise Sinan Aydın, Cenk Aktaş, Coşkun Balkan, İsmet Beltan, Özgür Durşen, Cengiz Fırat, İsmail Geliş, Coşkun Gencan, Ayhan Güney, Şansser Kadooğlu, Mustafa Koçak, Kubilay Güvenç, Kenan Memiş, Kaan Özer, Sezgin Özkan, Arda Yalı, Ahmet Yılmaz, Oktay Yüksel yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl 25 Eylül 2022 tarihinde seçimli genel kurula giden kırmızı karalarda seçime tek aday olarak giren Niyazi Akdaş, seçim sonrası tekrardan başkan seçilerek güven tazelemişti. Akdaş seçimlerde 252 oydan 232'sini almıştı.

NİYAZİ AKDAŞ KİMDİR?

Niyazi Akdaş, 14 Haziran 1948'de İzmir'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde 1965 yılında tamamladı. 1966 yılında girdiği Orta Doğu Teknik Üniversitesinden 1970 yılında Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Kaliforniya Üniversitesine öğretim asistanı olarak kabul edildi ve ihtisas çalışmalarını bu üniversitede tamamladı. Daha sonra aynı üniversitenin araştırma bölümlerinde NASA ve ORDU projelerinde araştırma başmühendisi olarak görev aldı.

ODTÜ'nde okurken yaptığı yaz stajları sırasında Türk Traktör Fabrikasının dökümhanesinde dökümcülükle tanışmıştı, mesleği çok sevmiş ve ilerde bu sektörde çalışmaya karar vermişti.
Çok değer verdiği duayen sanayici rahmetli Orhan Işık beyin de yönlendirmeleri ve teşviki ile 1982 yılında kiralık bir sundurma altı mekanda borçlanarak Akdaş Döküm Sanayi şirketini kurdu. Halen bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Genel Müdürlüğünü yapmaktadır.
Bugün, Akdaş Döküm iki adet dökümhane, üç adet talaşlı imalat tesisi ve bir kaynak atölyesi ve model yapım atölyesi ile birlikte yaklaşık 35,000 ton yıllık üretim, 200 ton tek parça döküm yapabilen kapasitesi ile Avrupa’nın ilk beş çelik dökümhanesi içindedir.

GENÇLERBİRLİĞİ DÖNEMİ

Gençlerbirliği'nde başkanvekilliği yaparken 20 Ocak 2017'de dönemin başkanı İlhan Cavcav'ın, oğlu Murat Cavcav'ı başkanvekili yapmak için istifasını istediğini iletmesi üzerine hem başkanvekilliğinden hem de yönetim kurulundan istifa etti. İki gün sonra ölen İlhan Cavcav'ın yerine Murat Cavcav başkan seçildi. Gençlerbirliği'nin Murat Cavcav döneminde ikincisi 2020-2021 sezonunda olmak üzere toplam iki kez küme düşmesi üzerine Murat Cavcav, yapılacak kongrede aday olmayacağını ve başkanlıktan ayrılacağını açıkladı. Bunun üzerine Akdaş, 10 Haziran 2021 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede Gençlerbirliği'nin başkanı seçildi.

Akdaş dönemindeki yönetim; İlhan Cavcav'ın vefatından hemen önce kulübün kasasında yaklaşık 70 milyon TL bulunduğunu, önceki başkan Murat Cavcav döneminde bu paranın tamamının harcandığını ve yapılan transferlerin aşırı borçlanmaya yol açmasından ötürü başkanlık bırakıldığında 137 milyon TL civarında bir borç kaldığını tespit etti. Murat Cavcav döneminden kalan bu borçlardan dolayı 2021-2022 sezonu devre arasında uzun yıllar "borcu olmayan tek takım" olarak anılan Gençlerbirliği'ne transfer yasağı geldi. Ligin ikinci yarısında 1. Lig'de kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği, bitime bir hafta kala Menemenspor'u yenerek ligde kalmayı garantiledi. 5 Haziran 2022'de yapılan olağan genel kurulda ise Akdaş 3 yıllığına tekrar göreve getirildi.

Akdaş, şirketleşmenin gerçekleştirilememesi üzerine 31 Temmuz 2022'de yapılan olağanüstü kongrede aday olmadı ve desteklediği Talip Çankırı başkan seçildi. Çankırı yönetiminin seçimli olağanüstü kongre kararı almasının ardından kulübe kayyım atanmasını engellemek için tek aday olarak girdiği 25 Eylül 2022'de yapılan kongrede 290 delegenin 234'ünün oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

Siyasette de yer alan Akdaş, 2014'te Demokrat Parti'nin Başkanlık Divanı üyesi olarak Dış İlişkiler Başkanı seçildi.

ÖZEL HAYATI

Niyazi Akdaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

NİYAZİ AKDAŞ'IN TAKIMI?

Akdaş bir röportajında eskiden Galatasaraylı olduğunu belirterek " Eskiden Galatasaraylıydım ama yıllardır Gençlerbirlikliyim. Gençlerbirliği - Galatasaray maçlarında gönlüm hep Gençlerbirliği'nden yana" ifadelerini kullanmıştı.

Gençlerbirlikliler burada buluşuyorTIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

SONRAKİ HABER