Gençlerbirliği resmen şirketleşiyor

Gençlerbirliği Yönetimi, kulübün şirketleşmesi ve yeni spor yasasına göre Gençlerbirliği A.Ş.’nin kurulması için Genel Kurul Toplantısı’nın yapılması hususunda karara vardı.

Gençlerbirliği resmen şirketleşiyor

Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün şirketleşmesi için yapılacak genel kurul tarihi belli oldu. Niyazi Akdaş başkanlığında toplanan Gençlerbirliği Yönetim Kurulu, Gençlerbirliği Spor Kulübünün şirketleşmesi ve yeni spor yasasına göre Gençlerbirliği A.Ş.’nin kurulması, kurulacak Gençlerbirliği A.Ş.’ye futbol branşının aktif ve pasif olarak devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi gündemiyle Genel Kurul Toplantısı’nın yapılmasını kararlaştırdı.

Genel Kurul Toplantısı, Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün şirketleşmesi ve yeni çıkan spor yasasına göre Gençlerbirliği AŞ.’nin kurulması, kurulacak Gençlerbirliği A.Ş.’ye futbol branşının aktif ve pasiflerinin devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi gündemi ile toplanacak. Gençlerbirliği'nin şirketleşmesinin oylanacağını genel kurul toplantısı 31 Aralık Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Toplantı İlhan Cavcav Tesisleri'nde çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 7 Ocak tarihinde ise Pazar günü saat 11.00’de Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda 4'te 3 çoğunlukla yapılmasına karar verilmiştir.

TOPLANTI GÜNDEMİ

Gençlerbirliği Genel Kurul Toplantısı ilk olarak açılış ve yoklama ile başlayacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

DİVAN BAŞKANI SEÇİLECEK

Gençlerbirliği'nde vefat eden Divan Başkanı Hasan Şengel'in yerine yeni başkan, başkanvekili ve 2 sekreter çekilecek. Ardından başkanlık divanına, toplantı tutanaklarını tutma ve imzalama yetkisi verilecek.

Son olarak Gençlerbirliği'nin şirketleşmesi için 7405 sayılı yasa uyarınca Gençlerbirliği AŞ.’nin kurulması ve Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün futbol branşının aktif ve pasif olmak üzere tüm mal varlığının kurulacak olan Gençlerbirliği A.Ş.’ye devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi için oylamaya geçilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER