Gençlerbirliği A.Ş'nin kurulması gündemi ile yapılacak Genel Kurul Toplantısı ertelendi

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün şirketleşmesi ve yeni çıkan spor yasasına göre Gençlerbirliği AŞ.’nin kurulması gündemi ile yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı, salt çoğunluk sağlanmadığı için ertelendi.

Gençlerbirliği A.Ş'nin kurulması gündemi ile yapılacak Genel Kurul Toplantısı ertelendi

Gençlerbirliği Spor Kulübü yaptığı açıklama kulübün şirketleşmesi ve Gençlerbirliği A.Ş'nin kurulması gündemi ile yapılacak Genel Kurul Toplantısının 7 Ocak Cumartesi günü yapılacağı açıklandı.

Gençlerbirliği Spor Kulübünün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Kulübün şirketleşmesi ve yeni çıkan spor yasasına göre Gençlerbirliği AŞ.’nin kurulması, kurulacak Gençlerbirliği A.Ş.’ye futbol branşının aktif ve pasiflerinin devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi gündemi ile yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı, salt çoğunluk sağlanamadığından 7 Ocak 2024 Pazar günü saat 11.00’de Yücetepe İsmet İnönü Bulvarı Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü'nde bulunan Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda 4'te3 çoğunlukla yapılacağını belirtildi.

TOPLANTIDA DİVAN BAŞKANI SEÇİLECEKTİ

Gençlerbirliği Genel Kurulu'nda vefat eden Hasan Şengel yerine yeni divan başkanı ve 2'şer başkanvekili ve sekreter seçilecekti. Bu seçim de 7 Ocak'ta Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu'nda yapılacak Genel Kurul'da yapılacak.

Gençlerbirliği'nin yeni Divan Başkanı seçildikten sonra Gençlerbirliği'nin şirketleşmesi için 7405 sayılı kanun uyarınca Gençlerbirliği AŞ.’nin kurulması ve Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün futbol branşının aktif ve pasif olmak üzere tüm mal varlığının kurulacak olan Gençlerbirliği A.Ş.’ye devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi için oylama yapılacak.

SONRAKİ HABER