Gençler Göztepe'ye 3 golle mağlup oldu

Trendyol 1. Lig'in 15. haftasında Başkent temsilcisi Gençlerbirliği evinde Göztepe'ye 3-0 mağlup oldu.

Gençler Göztepe'ye 3 golle mağlup oldu

Trendyol 1. Lig'in 15. haftasında Gençlerbirliği ile Göztepe, Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Kırmızı siyahlılar rakibine 72. dakikada Nielsen ve 80 ve 87. dakikada Traore'nin attığı gollere 2-0 mağlup oldu.

Gençlerbirliği, evinde Göztepe karşısında aldığı mağlubiyet ile 24 puanda kalırken haftayı 7. sırada tamamladı. Göztepe ise puanını 29'a çıkarırken haftayı 3. sırada kapattı.

Gençler Göztepe'ye 3 golle mağlup oldu

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

5. dakikada ilk şut Göztepe'den geldi. Tjanic ceza yayının solundan kaleyi denedi top az farkla üstten auta gitti.

12. dakikada Gençlerbirliği üst üste pozisyonlara girdi. Ceza yayının gerisinde kazanılan serbest vuruşta topun başına Musa Çağıran geçti. Musa'nın vuruşunda barajdan seken top Gençlerbirliği'nde kaldı önce Amilton vurdu savunmadan döndü ardından Himmet ceza sahasının solundan son çizgiye indi ve ortaladı Yatabare röveşata ile vurmak istedi fakat top savunmadan döndü ve Göztepeli oyuncular topu uzaklaştırdı.

Eryaman Stadyumu'nda mücadelenin üçte birlik kısmı geride kalırken pozisyon zenginliğii açısından kısır bir karşılaşma oluyor.

36. dakikada Gençlerbirliği etkili geldi. Sol kanattan Muhammet Himmet Ertürk'ün yaptığı ortaya ceza sahasının sağından gelişine Uğur Akdemir vurdu top az farkla auta gitti.

39. dakikada Göztepe'de Doğan Erdoğan, Amilton'a yaptığı müdadelenin ardından sarı kart gördü.

40. dakikada bu kez sarı kartı gören isim Gençlerbirliği'nde Akabueze oldu. Hızlı gelişen Göztepe atağında Akbueze, Gençlerbirliği yarı sahasının ortalarında Tjianic'e arkadan yaptığı müdahalenin ardından hakem Ali Yılmaz sarı kartını gösterdi.

Serbest vuruş kararının ardından hakem Ali Yılmaz'dan itirazdan dolayı Göztepe'de Billal Messaoudi ile Gençlerbirliği'nde Kayode'ye sarı kart gösterdi.

42. dakikada Göztepe serbest vuruşta topun başına geçen İsmail Köybaşı çok sert bir vuruş yaptı, kaleci Orkun topu iki hamlede bloke etti.

45. dakikada Uğur Akdemir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Yasin Güreler kafayı vurdu, top az farkla yandan dışarı gitti.

ilk yarının kalan bölümünde her iki takımında gol girişimi olsa da gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

51. dakikada Göztepe'de Tarkan Serbest uzaklardan vurdu top üstten auta gitti.

53. dakikada Gençlerbirliği penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Göztepe'de Ogün Bayrak'ın ceza sahası içerisinde Muhammed Himmet Ertürk'e arkadan yaptığı mücahalenin ardından hakem Ali Yılmaz beyaz noktayı gösterdi.

55. dakikada Gençlerbirliğii Amilton ile penaltıdan yararlanamadı. Topun başına gelen Amilton sağ ayaç ili ile vurdu kaleci Lis sağına yattı ve penaltıyı kurtardı.

65. dakikada Gençlerbirli'nde Kayode kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği atağında ceza alanına giren Kayode topun hakimiyetini kaybetti ve Göztepeli Taha Altıkardeş'e yaptığı müdahale sonrası hakem önce faul verdi sonra ikinci sarı karttan Kayode'ye kırmızı kartını gösterdi.

Kırmızı kartın ardından Başkent temsilcisi art arda ataklarla Göztepe kalesine gitti. 66. dakikada Amilton'un sağ kanattan ceza sahasına yerden gönderdiği topu Muhammed Himmet'ten önce kaleci Lis Bloke etti. Bir dakika sonra Gençlerbiriliği, Yasin Güreler ile soldan geldi, Yasin sol ayağı ile vurdu top kaleye paralel gitti.

72. dakikada Göztepe, Gençlerbirliği karşısında Lasse Nielsen'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan İsmail Köybaşı'nın kullandığı köşe vuruşta geriden gelerek iyi yükselen Nielsen sert bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

75. dakikada Gençlerbirliği, Amilton ile golü buldu fakat ofsayt nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Akabueze'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Amilton iyi bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi fakat yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

80. dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Ogün'ün pasında ceza sahasında topla buluşan Badara Traore çok sert ve düzgün vurdu, meşin yuvarlak ağlara gitti.

87. dakikada Göztepe, Traore ile farkı üçe çıkardı. Doğan Erdoğan'ın ara pasında sol kanatta topu alan Traore içeri kat etti ve sağ ayak içi ile vurdu kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı.

Kalan bölümde her iki takımın gol girişimi olsa da başka gol olmadı ve karşılaşma 3-0'lık Göztepe üstünlüğü ile sona erdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER