Futbolda yılın enleri belli oldu! Messi en iyi erkek futbolcu seçildi

FIFA tarafından 2023 yılının en iyileri ödülleri, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen gala gecesi ile sahiplerini buldu.

Futbolda yılın enleri belli oldu! Messi en iyi erkek futbolcu seçildi

FIFA tarafından 2023 yılının en iyi ödülleri sahiplerini buldu. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen gala gelcesi France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinden sonra başlayan FIFA En İyiler Ödülleri, 8. kez kazananlar ile buluştu.

Oylama milli takımların teknik direktör ve kaptanları, basın mensupları arasından seçilmiş bir grup ile halkın katılımıyla yapıldı. MLS'de Inter Miami forması giyen Lionel Messi, yılın en iyi erkek futbolcusu seçildi. Törene katılmayan 36 yaşındaki Arjantinli süper yıldızi Manchester City forması giyen Erling Haaland ve Paris Saint-Germain forması giyen Kylian Mbappe'yi geride bıraktı.

Futbolda yılın enleri belli oldu! Messi en iyi erkek futbolcu seçildi

Lionel Messi, France Football dergisinin verdiği Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü 8 kez kazandı. Messi, FIFA'nın yılın oyuncusu ödülünü ise 2009, 2019 ve 2022'den sonra 4. kez ödüllerinin arasına ekledi.

En iyi kadın futbolcu ödülünü, Barcelona formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi, İspanya Milli Takımı formasıyla da FIFA Dünya Kupası'nı kaldıran orta saha oyuncusu Aitana Bonmati aldı.

Futbolda yılın enleri belli oldu! Messi en iyi erkek futbolcu seçildi - Resim : 2

FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en skorer ismi ve FIFA'nın yılın kadın oyuncusu ödülünü 6 kez alan 37 yaşındaki Brezilya futbolcu Marta'ya da FIFA Özel Ödülü verildi.

YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ CİTYLİ GUARDIOLA

Geride kalan 2022 -23 sezonunda Manchester City'yi UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanmasında önmeli rol oyanam Pep Guardiola, Inter teknik direktörü Simone Inzaghi ve Napoli ile İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luciano Spalletti'yi geride bırakarak erkeklerde yılın teknik direktörü seçildi.

FIFA YILIN EN 11'İ BELLİ OLDU

Kalede Real Marid'in tecrübeli eldiveni Thibaut Courtois yer aldı. Onun önünde üçlü defans olarak John Stones, Kyle Walker, Ruben Dias dizildi. Orta alan ise Bernardo Silva, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, en önde ki isimler ise Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Vinicius yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER