FIFA Başkanı Infantino'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili kabul edilemez açıklaması

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan şiddet olaylarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıkladı.

FIFA Başkanı Infantino'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili kabul edilemez açıklaması

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe, Papara Park'ta karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli takım deplasmanda oynadığı maçı Fred'in iki ve Batshuayi'nin attığı gollerle 3-2 kazanmayı başardı. Mücadelenin ardından saha içerisinde Fenerbahçeli futbolcuların galibiyet sevinci sırasında sahaya taraftarlar atladı ve istenmeyen şiddet olayları yaşandı.

FIFA OLAYLARA SESSİZ KALMADI

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından yaşanan olaylara Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) sessiz kalmadı. FIFA Başkanı Gianni Infantino olayla hakkında açıklama yaptı

“ŞİDDET KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”

FIFA Başkanı Gianni Infantino yaptığı açıklamada, “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULAR GÜVENDE VE EMNİYETTE OLMALIDIR"

Infantino öte yandan futbolcuların güvende ve emniyette olması gerektiğini vurgulayarak, "Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır" açıklamasında bulundu.

INFANTINO'DAN FAİLLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

FIFA Başkanı yaşananlarla ilgili faillerin sorumlu tutulmaları gerektiğini ifade ederek, "İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum" diye konuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER