Fenerbahçe'ye Lille beraberliği yetmedi ! Şampiyonlar ligi hasreti yine son bulmadı

Süper Ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe yıllardır gidemediği Şampiyonlar Ligi için eleme oynama hakkını elde etmişti. 2007-2008 senesinden beri bu organizasyondan uzak olan sarı lacivertliler bir kez daha dramatik bir şekilde elemeleri geçemedi.

Fenerbahçe'ye Lille beraberliği yetmedi ! Şampiyonlar ligi hasreti yine son bulmadı

Şampiyonlar Ligi macerasına ilk olarak 2. ön eleme turunda Lugano ile karşılaşarak başlayan Fenerbahçe zorlanmasına rağmen bu turu geçmeyi başarmıştı. Bir sonraki turda Fransız temsilcisi Lille ile karşı karşıya geldi.

YİNE OLMADI

Sarı lacivertliler turun ilk ayağında Fransa'da rakibine 2-1 mağlup olmuş, umutlarını rövanşa saklamıştı. Lille bir hafta sonrasında yeniden karşılaşan Fenerbahçe 90 dakikayı 1-0 önde kapatarak maçı uzatmalara taşıdı.

Tur için iyice umutlanan Fenerbahçe uzatmalarda rakibinin 10 kişi kalmasıyla iyice beklentisini yükseltti. Maçın uzatma dakikalarının sonuna gelindiğinde ise Lille bir gol atarak toplam skorda yeniden öne geçti.

MACERA UEFA AVRUPA LİGİNDE DEVAM EDECEK

Fenerbahçe maçın son dakikalarında ataklar yapsa da maçta yeniden istediği sonuca gelemedi. Mücadelenin bitiş düdüğü ile birlikte Fenerbahçe taraftarı ve oyuncuları büyük bir üzüntü yaşadı.

16 yıldır Şampiyonlar Ligine gidemeyen Fenerbahçe bir sene daha bu özlemi yaşamak zorunda kaldı. Sarı lacivertliler mücadelesine bir alt kategori olan UEFA Avrupa Liginde devam edecek. Mourinho'nun burada neler yapacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER