Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını duyurdu

Türk futbolunun önemli isimlerinden Fatih Terim uzun süren sessizliğinin ardından Yunanistan ligi ekiplerinden Panathinaikos'un başına geçmişti. Yunan ekibinin Terim'i takımın başına geçirmesi ülkemizde de büyük ses getirmişti. Fakat bu maceranın sona erdiği öğrenildi.

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını duyurdu

Ülkenin yetiştirdiği önemli Teknik adam Fatih Terim ülkemiz den sonra ikinci defa yurt dışına çıkmıştı. Galatasaray ile UEFA Kupasını aldıktan sonra İtalya'da Milan ve Fiorentina takımlarını çalıştıran Fatih Terim bu macerasından yıllar sonra Yunanistan'a gitmişti.

YILLAR SONRA YURT DIŞI MACERASI

2022 yılının başında Galatasaray yönetimi ile yaşadığı sorunların ardından takımdan ayrılan Fatih Terim 2023 Aralık ayında Yunanistan'ın köklü futbol takımlarından Panathinaikos'un başına geçmişti. Takım taraftarlarının kendisine kısa sürede büyük sevgi beslediği Terim'in Panathinaikos'un yıllar süren şampiyonluk hasretine son verilmesi bekleniyordu.

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını duyurdu

Takımının şampiyonluk yolunda kritik puanlar kaybetmesi ve bu hedefine ulaşamaması Yunan ekibindeki sonunu getirdi. Fatih Terim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Panathinaikos ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Terim'in yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

“PROFESYONEL İLİŞKİMİZİN DEVAM ETMEMESİNDE KARAR KILINDI”

“Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak, çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı”

70 yaşındaki Teknik adam Panathinaikos ile 26 maça çıktı. Bu maçlarda 14 galibiyet alan takım 6 mağlubiyet ve 6 beraberlik ile oynadı. Fatih Terim'in farklı bir takım çalıştırıp çalıştırmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

SONRAKİ HABER