EURO 2024'ün şampiyonu İspanya oldu! Son dakikalarda gelen mutluluk

1 Aydır devam eden heyecan dün akşam itibariyle son buldu. Kimin kazanacağının merak konusu olduğu İspanya - İngiltere maçında gülen taraf İspanyollar oldu.

EURO 2024'ün şampiyonu İspanya oldu! Son dakikalarda gelen mutluluk

Avrupa bir uluslararası turnuvayı daha geride bıraktı. Almanya'nın ev sahipliğinde Haziran ayından süren turnuva görkemli bir final ile son buldu. İngiltere ve İspanya'yı karşı karşıya getiren maçta İspanya 4. defa kupayı müzesine götürdü.

GOL PERDESİNİ NİCO AÇTI

Maçın ilk yarısında İspanya ve İngiltere gol bulabilmek adına ataklar geliştirmek istese de sonuç başarısız oldu. Her iki takımda ilk 45 dakikalık dilimde birbirlerine diş geçiremedi ve devre bu şekilde tamamlandı.

İspanya maçın ikinci yarısının hemen başına gol bularak öne geçti. 47. dakikada Nico Williams'ın attığ gol ile 1-0 öne geçen İspanyollar büyük mutluluk yaşadı. Yediği golün şaşkınlığını üzerlerinden atan İngilizler aradığı golü 73. dakikada buldu.

İngiliz futbolunun son dönemde en çok güvendiği isimlerden Cole Palmer attığı gol ile ülkesinin maça ortak olmasını sağladı fakat sevinçleri kısa sürdü. Maçın uzatmalara gideceği düşünülürken sahneye Oyarzabal çıktı. Oyarzabal'ın 86. dakikada attığı gol ile maçta skor 2-1 oldu ve mücadele bu şekilde tamamlandı.

İNGİLTERE'DE HAYAL KIRIKLIĞI

Bu sonucun ardından İspanya EURO 2024'te şampiyon olarak büyük bir mutluluk yaşadı. Kupada üst üste 2. defa final oynayan fakat ikisinde de kaybeden taraf olan İngilizler ise büyük bir üzüntü yaşadı.

İspanya'da maç sonrasında adından en çok söz ettiren isimlerin başında Lamine Yamal geldi. Finalden 1 gün önce 17 yaşına giren futbolcu genç yaşında çok önemli bir başarı elde etmiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER